Αθλητισμός

Αυτός ο Άρης δεν παίζεται!

Αυτός ο Άρης δεν παίζεται!
Ο Άρης «δάγκωνε» στην άμυνα για περισσότερα από 20' και πήρε μια εύκολη νίκη απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου (84-60) με πρώτο σκόρερ τον Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς (21π.).

ο 5-4 ανέβηκε η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη που μετά το ματς με την Μονακό παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη και νίκησε άνετα τους Ροδίτες, δίνοντας βάση στην άμυνά της. Από τους «κίτρινους» απουσίαζαν οι τραυματίες Βασίλης Καββαδάς και Έρικ Μπάκνερ, ενώ ο Ντέβιν Μαρμπλ επέστρεψε στη δράση. Αγωνίστηκε για λίγο ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, που την Παρασκευή (2/12) είχε ενοχλήσεις στο πέλμα. Από την άλλη, ο Κολοσσός έπεσε στο 4-5, έχοντας φανερά επιθετικά προβλήματα στο «Nick Galis Hall».

Η πρώτη περίοδος ήταν η μόνη που οι δύο ομάδες βάδιζαν… χέρι – χέρι στο σκορ (20-18 με τον Άρη να έχει 8/9 βολές). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «κίτρινοι» με επιμέρους σκορ 14-5 στο 14′ πήραν διψήφιο προβάδισμα (34-23), το οποίο διατήρησαν ξεκούραστα μέχρι το ημίχρονο (47-31). Στο πρώτο μέρος ο Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς είχε 17 πόντους.

Στην επανάληψη η άμυνα των γηπεδούχων έσφιξε ακόμα περισσότερο. Για την ακρίβεια, οι παίκτες του Πρίφτη άφησαν αυτούς του Λυκογιάννη να βάλουν μόλις 8π. στην τρίτη περίοδο και η ψαλίδα άνοιξε ακόμα περισσότερο (68-39 στο 30′). Το τελευταίο δεκάλεπτο έμοιαζε με τυπική διαδικασία, καθώς η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων ήταν μεγάλη. Έτσι, ο Άρης μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμά του και να φτάσει στην νίκη (84-60). Πήραν λεπτά στο φινάλε οι νεαροί Δημήτρης Φλιώνης και Βασίλης Χρηστίδης.

Τα Δεκάλεπτα: 20-18, 47-31, 68-39, 84-60

O MVP: Ο Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς. Στην πιο «γεμάτη» του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη ο Σέρβος παίκτης ήταν ασταμάτητος και οδήγησε το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο Σκληρός: Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Καλό ματς από τον Έλληνα πάουερ φόργουορντ, που είχε ανάγκη μια θετική εμφάνιση σαν αυτή.

Ο Αόρατος: Ο Ρουπ Άχονεν. Δεν βοήθησε ο γκαρντ του Κολοσσού, που ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό.

Ο Πεσμένος: Ο Τζέσε Τσούκου. Στα… ρηχά ο φόργουορντ του Άρη Λυκογιάννη, που δεν έδωσε λύσεις στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η Στιγμή: Η αμυντική λειτουργία του Άρη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο οι «κίτρινοι» έχτισαν διψήφια διαφορά την οποία διατήρησαν εύκολα μέχρι το φινάλε.

Η Γκέλα: Η (μη) αντίδραση του Κολοσού στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ομάδα της Ρόδου μπήκε από το αποδυτήρια με πολλά προβλήματα, έβαλε μόλις 8π. σε 10′ και δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση της νίκης.

Η Εξέδρα: Για άλλη μια φορά το «Nick Galis Hall» είχε μπασκετικό παλμό…

www.sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments