Αθλητισμός

Τα τροχαία αθλητών που σόκαραν το Πανελλήνιο! (ΦΩΤΟ)

Τα τροχαία αθλητών που σόκαραν το Πανελλήνιο! (ΦΩΤΟ)
Παιχνίδι της μοίρας ή κάτι άλλο; Με αφορμή το ατυχές συμβάν του Ντίξον, ο SportDog παρουσιάζει αυτοκινητιστικά δυστυχήματα αθλητών και παραγόντων που συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Το δυστύχημα που ενεπλάκη ο Μάικλ Ντίξον το πρωί της Παρασκευής (2 Δεκεμβρίου 2016) συγκλόνισε την οικογένεια της ΑΕΚ αλλά και όλο το Πανελλήνιο και έφερε στη μνήμη περιστατικά αθλητών ή παραγόντων που είτε έπεσαν θύματα τροχαίων είτε τα προκάλεσαν. Ο SportDog ξεχώρισε μερικά από αυτά και σας τα παρουσιάζει.

Σοκ στον Παναθηναϊκό με τον χαμό νεαρού ποδηλάτη του συλλόγου

Θανατηφόρο ατύχημα είχε τον Απρίλη του 2016 15χρονος αθλητής της ποδηλασίας του Παναθηναϊκού, Σπύρος Ντόκος. Το δυστύχημα σημειώθηκε έξω από τον δυτικό κόμβο εισόδου στην Άμφισσα και στο ρεύμα που οδηγεί προς Ιτέα. Ο νεαρός αθλητής του «τριφυλλιού», ο οποίος είχε πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του (28 πρωτιές σε 31 αγώνες το 2015), επέβαινε στο ποδήλατό του κάνοντας προπόνηση όταν επέπεσε με σφοδρότητα πάνω σε ακινητοποιημένο φορτηγό. Όπως αναφέρουν οι τοπικές πηγές, η τραγική ειρωνεία ήταν ότι, ενώ ο πατέρας του κάθε μέρα τον ακολουθούσε, εκείνο το απόγευμα καθυστέρησε και δεν πρόλαβε να τον προειδοποιήσει και να αποτρέψει το απευκταίο.

Το τροχαίο του Νταμπίζα

Ο Νίκος Νταμπίζας είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο στις 04.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, 23 Μαΐου 2014. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Αγ. Ιωάννου Ζεφύρου στο ύψος της Βούλας, όταν το αυτοκίνητο του Νίκου Νταμπίζα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα. Το Ι.Χ. και η μηχανή κινούνταν από Αθήνα προς παραλιακή. Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή της μία γυναίκα, 31 ετών, που επέβαινε στο δίκυκλο, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα δεν είχαν διαλευκανθεί. Οι αξιωματικοί της τροχαίας είχαν αναθέσει σε ειδικό πραγματογνώμονα την έρευνα και τότε είχαν βγει στη δημοσιότητα διάφορα σενάρια, αλλά και καταγγελίες της οικογένειας της άτυχης κοπέλας.

Ο νυν τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας Λευκωσίας, εργαζόταν τότε στον Παναθηναϊκό.

Θρήνος για την Ολυμπιονίκη μας

Τον ίδιο μήνα όλη η Ελλάδα θρήνησε το χαμό της Άννας Πολάτου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στα 31 της χρόνια. Το νήμα της ζωής της χάλκινης Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, στη Ρυθμική Γυμναστική, κόπηκε σε καρμανιόλα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος της Βάρδας.

Η Πολλάτου που είχε κατεύθυνση προς την Κυλλήνη, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, στο ύψος του Γηροκομείου, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της μάρκας Smart, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και με το πίσω μέρος του οχήματος της συγκρούστηκε με ένα ΙΧ φορτηγάκι αγροτικό, που επέβαιναν δύο άντρες απο την περιοχή και κινούνταν απο Πύργο προς Πάτρα. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος. Ο κλωβός του Smart δεν επηρεάστηκε αλλά απο τη σύγκρουση έσπασαν τμήματα του ταμπλό, ενώ αποκολλήθηκε το τιμόνι. Οι επιβαίνοντες στο άλλο όχημα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας με διερχόμενο όχημα.

Καββαδάς, Αλεξιάδης και ένας Τούρκος νεκρός

Τον Ιούνιο του 2015 οι διεθνείς αθλητές του μπιτς βόλεϊ Αλέξανδρος Αλεξιάδης και Στράτος Καββαδάς, ενεπλάκησαν σε τροχαίο στην Χαλκιδική, στο οποίο έπειτα από σύγκρουση αυτοκινήτου με λεωφορείο, σκοτώθηκε ένας Τούρκος αθλητής (επίσης) του μπιτς βόλεϊ.Η κατάσταση των Ελλήνων αθλητών ήταν κρίσιμη με τον Αλεξιάδη να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής και τον Καββαδά να βρίσκεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη. Αμφότεροι διέφυγαν τον κίνδυνο μετά από 9 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας.

Πένθος για τον Κατσούρη

Τον Φλεβάρη του 1998 η παοκτσήδικη οικογένεια θρήνησε τον χαμό του Παναγιώτη Κατσούρη. Ο αριστερός μπακ σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην περιοχή της Θέρμης. H σωρός του εκτέθηκε σε προσκύνημα στο Kοιμητήριο Aναστάσεως, όπου δεκάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, αλλά και απλός κόσμος, έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Έκλαψε όλος ο κάμπος για τον Μητσιμπόνα

Τον Σεπτέμβρη του 1997 σκοτώθηκε σε τροχαίο, ένας από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος που κατέκτησε η ΑΕΛ το 1988. Ο λόγος για τον Γιώργο Μητσιμπόνα. Ο αείμνηστος ποδοσφαιριστής κατευθυνόταν μαζί με τον φίλο του και δημοσιογράφο Νίκο Μίχο προς την Κοζάνη όπου η ομάδα, στην οποία αγωνιζόταν τότε, ο Τύρναβος, έδινε φιλικό προετοιμασίας με την τοπική ομάδα. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ημιφορτηγό στο ύψος του χωριού Γιάννουλη. Ο Μητσιμπόνας τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Είναι περιττό να ειπωθεί, ότι έκλαψε όλος ο θεσσαλικός κάμπος για τον Μητσιμπόνα και στην κηδεία του πλήθος κόσμου ήρθε για να του αποτίσει φόρο τιμής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μερικούς μήνες πριν, η ΑΕΛ θρήνησε τον χαμό σε τροχαίο του Βορειοηπειρώτη μέσου, Λευτέρη Μήλου.

Πηγή:sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments