Η οικογένεια του Ολάντ δεν ήθελε να ξανακατέβει για πρόεδρος | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Δεκεμβρίου 2016, 20:20

Ο οικογενειακός κύκλος του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του να μην ξαναδιεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας.

 Σύμφωνα με έναν στενό φίλο του, τον δικηγόρο Ζαν-Πιερ Μινιάρ, οι αντιρρήσεις των παιδιών του και της μητέρας τους, της πρώην συντρόφου του και υπουργού Ενέργειας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, βάρυναν στην απόφασή αυτή.

«Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ το δήλωνε δημοσίως ότι δεν ήταν σύμφωνη. Ούτε και τα παιδιά του ήταν. Όλα αυτά έπαιξαν κάποιον ρόλο», φέρεται να είπε ο Μινιάρ στην εφημερίδα Le Parisien.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που είναι ο επικρατέστερος πλέον για το χρίσμα των Σοσιαλιστών, ήταν μεταξύ εκείνων που έμαθαν την είδηση από το τηλέφωνο. Ο Βαλς και ο Ολάντ συνομίλησαν επίσης και μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του δεύτερου. «Εκείνη τη στιγμή φύγαμε από το γραφείο για να μείνουν εντελώς μόνοι τους», είπε ένας συνεργάτης του Ολάντ.

Αργότερα, ο Γάλλος πρόεδρος δείπνησε με την οικογένειά του.

Ο Ολάντ ήταν ο πλέον αντιδημοφιλής πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας: η δημοτικότητα του φέτος έπεσε μόλις στο 4% σε μια δημοσκόπηση. Εξάλλου, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τόσο ο Ολάντ όσο και οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία δεν θα κατάφερνε να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό στις εκλογές.

TAGS: