Ν. Αναστασιάδης: Μέσα από τον διάλογο θα βρεθεί λύση, η οποία θα απαλλάσσει την Κύπρο από την Τουρκική κατοχή | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Δεκεμβρίου 2016, 13:06

Μήνυμα ότι «αν μας καταλάβει ο φόβος πως κάθε τολμηρό βήμα πιθανό να ενέχει κινδύνους, θα παραμείνουμε στάσιμοι, με τη σκλαβιά να συνεχίσει να αποτελεί ένα απαράδεκτο στάτους κβο» έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Απαντώντας στους επικριτές του για την απόφαση επανάληψης των συνομιλιών, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως είναι μέσα από το διάλογο που θα βρεθεί λύση, η οποία θα απαλλάσσει την Κύπρο από την Τουρκική κατοχή.

Σε ομιλία του στη Λεμεσό, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε επίσης ότι κανένας δεν θα ήθελε να δει να συνεχίζονται οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η παρουσία του κατοχικού στρατού, ούτε να δει την πατρίδα του μοιρασμένη.

Τόνισε ότι θα αποτελούσε δειλία να βλέπει κάποιος να διαμορφώνεται μια άλλη περιοχή στην κατεχόμενη πατρίδα και να παρακολουθεί αδιαφορώντας για τους ψηλαφητούς κινδύνους.

Πρόσθεσε, προχωρεί στις διαπραγματεύσεις με τόλμη, γνωρίζοντας τις έγνοιες και τις ανησυχίες και σ’ αυτό που θα πρέπει να πράξει, έναντι όλου του λαού τον οποίο εκπροσωπεί η Κυπριακή Δημοκρατία.