Αδ. Γεωργιάδης: Δεν αποκλείω πολιτικές εξελίξεις άμεσα | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Δεκεμβρίου 2016, 12:42 3 Δεκεμβρίου 2016, 12:42

Δεν απέκλεισε πολιτικές εξελίξεις άμεσα ο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Άμυνας Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας πως «η κυβέρνηση Τσίπρα έχει χάσει τον μπούσουλα, χρόνος δεν υπάρχει για μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές γνωρίζουν ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο γι αυτό η πίεση θα είναι πολύ μεγάλη».

Σε συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκης τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν περιμένει να πάρει την εξουσία επειδή θα πέσει ο κ. Τσίπρας, αλλά επειδή είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Απάντησε στην κατηγορία της κυβέρνησης ότι το τέταρτο Μνημόνιο είναι ο στρατηγικός στόχος της Ν.Δ., λέγοντας ότι αυτά είναι «σχεδόν αστεία» και να μην ψάχνει ο κ. Τσίπρας εύκολες δικαιολογίες για τη δική του «αποτυχία», διότι, όπως είπε, με τη Ν.Δ. δεν θα υπήρχε ούτε τρίτο Μνημόνιο, πολύ περισσότερο τέταρτο.

Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να παρασυρθεί από τον κ. Ερντογάν σε έναν εύκολο καβγά με την Τουρκία». «Ο κ. Ερντογάν ψάχνει καβγά. Μεγαλύτερο λάθος για την ελληνική εξωτερική πολιτική από το να δώσουμε στον κ. Ερντογάν έναν εύκολο καβγά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε. Η ψυχραιμία δεν είναι σημάδι αδυναμίας, είναι σημάδι ισχύος και γι αυτό καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εξωτερικών αλλά και τον υπουργό Άμυνας να κάνουν προσεκτικούς χειρισμούς και όχι να παρασύρονται από τις προκλήσεις της Άγκυρας», επισήμανε.

Σε ερώτηση σχετικά με όσα έγιναν στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ, που οδήγησαν στην παραίτηση του υπεύθυνου Οργανωτικού της Ν.Δ. Βασίλη Σπανάκη ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι η παραίτηση βρίσκεται στα χέρια του προέδρου του κόμματος, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι πρόκειται για «προβοκάτσια» σε βάρος του κ. Σπανάκη. Το μείζον είπε με τις εκλογές στην ΑΔΕΔΥ είναι ότι κέρδισε η Νέα Δημοκρατία και κατέρρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ.