Κουτσούμπας: Ένα τέταρτο μνημόνιο βρίσκεται επάνω στο τραπέζι | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Δεκεμβρίου 2016, 11:45

Καθαρές απαντήσεις για τις συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων που έχει καταγγείλει το ΚΚΕ, ζητά από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» χαρακτηρίζει την υπόθεση «πολύ σοβαρή» και καλεί την κυβέρνηση να εντοπίσει τους υπαίτιους ώστε να διασφαλιστεί το απόρρητο των συνδιαλέξεων.

Για το ζήτημα της αξιολόγησης, ο κ. Κουτσούμπας θεωρεί ότι ανεξάρτητα πως θα κλείσει, «ένα τέταρτο μνημόνιο βρίσκεται επάνω στο τραπέζι», με νέα επίθεση σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μάλιστα, στη βάση αυτού του «αντιλαϊκού ευρωπαϊκού κεκτημένου», όπως το προσδιορίζει, εντάσσει και την τροπολογία της νέας υπουργού Εργασίας για την απελευθέρωση της δράσης των «δουλεμπορικών γραφείων που εκμεταλλεύονται τις στρατιές των ανέργων».

Σε ό,τι αφορά το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουτσούμπας, εκτιμά ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία, γεγονός όμως, που δεν εξαρτάται, όπως σημειώνει, από την ίδια αλλά και από την πορεία της κρίσης, της Ε.Ε. και της ευροζώνης. «Σε διαφορετική περίπτωση μια ηρωική έξοδος θα είναι επιλογή, στη λογική να «σώσει ό,τι σώζεται», «εκλογικά, με διακύβευμα των εκλογών ποιος θα υλοποιήσει το επόμενο πακέτο μέτρων», επισημαίνει.