Κυρ. Μητσοτάκης: Η συγκινητική φωτογραφία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Δεκεμβρίου 2016, 10:40

Φωτογραφία με τη μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη ανάρτησε στο facebook ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάνει εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και δεσμεύτηκε για τα βήματα που πρέπει ακόμα να γίνουν ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και αξίζουν.

Στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει:
«Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία τις έμαθα από πρώτο χέρι. Από έναν σπάνιο και γενναίο άνθρωπο, που είχε βάλει στόχο της ζωής του να αποκτήσει η κοινωνία μας μεγαλύτερη ευαισθησία και η ελληνική Πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία. Ο άνθρωπος αυτός ήταν η μητέρα μου, που σε όλη της τη ζωή – και από μικρή ηλικία – αντιμετώπιζε σημαντικά σωματικά προβλήματα, τα οποία όμως ποτέ δεν άφησε να την καταβάλλουν.
Η εμπειρία μου αυτή συμπληρώνει μια ισχυρή προσωπική πεποίθηση. Ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μπορεί να συμμετέχει ισότιμα σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής. Να μπορεί να μορφωθεί, να σπουδάσει, να εργαστεί, να μετακινηθεί, να ζει αξιοπρεπώς.
Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά. Οι υποδομές για τα ΑμεΑ σήμερα είναι πολύ καλύτερες από ότι 25 χρόνια πριν. Όμως, υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία στην Ελλάδα να μπορεί να διεκδικήσει όσα δικαιούται και αξίζει.
Είναι ένα χρέος της ελληνικής πολιτείας που δεσμεύομαι να εκπληρώσω».