Αθλητισμός

Δεν θα το πίστευε κανένας Ολυμπιακός!

Δεν θα το πίστευε κανένας Ολυμπιακός!
Δεν θα το πίστευε κανένας Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει απέναντι στην Κέρκυρα τη χειρότερη του εμφάνιση μέχρι στιγμής στη σεζόν. Απέναντι στον Λεβαδειακό έκανε μια από τις πιο “γεμάτες” με τέσσερα γκολ, δοκάρι κι τρεις ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει έξι κι εφτά γκολ. Κι όλα αυτά μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν κάποιος θελήσει να σταθεί σε πρόσωπα που έκαναν “κλικ” στο ματς σίγουρα θα εστιάσει στον Σεμπά, τον Ντε Λα Μπέγια (δύο ασίστ) και φυσικά τον Ιντέγε που πέτυχε δύο γκολ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αξίζει όμως ν’ ασχοληθεί κάποιος με τον Σεμπά. Το δικαιούται, γιατί έδειξε για ένα ακόμα ματς ότι έχει πολύ σταθερή απόδοση. Είχε δύο ασίστ, δύο εξαιρετικές προσπάθειες για να σκοράρει (άσχετα με το αν δεν πήγε η μπάλα στα δίχτυα) ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι από τα πόδια του ξεκίνησαν πολλές επιθέσεις των πρωταθλητών Ελλάδος. Φέτος η μπάλα “περνάει” από τα πόδια του Βραζιλιάνου (κάτι που δε γίνονταν πέρυσι) γιατί πολύ απλά και οι συμπαίκτες του βλέπουν έναν “διαφορετικό” παίκτη. Ο νεαρός εξτρέμ έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού γιατί οι άλλοι “ερυθρόλευκοι” έχουν φέτος μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Σεμπά.

Κι αυτός φροντίζει σε κάθε ματς να είναι από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού. Έχει ήδη πετύχει τέσσερα γκολ στην Ευρώπη (με Αρούκα εκτός κι Αστάνα εντός κι εκτός) και αν μη τι άλλο πρόκειται για μία αξιοσημείωτη επίδοση, αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο Βραζιλιάνος είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού φέτος στην Ευρώπη. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί ν’ αντικρούσει όσους υποστηρίζουν ότι δεν είναι ο τεχνίτης εξτρέμ που θα ήθελαν να βλέπουν στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει κι ένα άλλο ερώτημα που φανερώνει και το πόσο πολύ έχει βοηθήσει τους πειραιώτες ο λατινοαμερικάνος άσος. Πίστευε κάποιος φίλος του Ολυμπιακού το καλοκαίρι ότι ο Σεμπά θα ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του; Η απάντηση είναι ίδια μ’ αυτή που συνοδεύει πλέον το ερώτημα των εταιρειών δημοσκοπήσεων για το ποιος είναι πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός. Κανένας. Κι όμως ο Σεμπά χωρίς να είναι ο φαντεζί παίκτης έχει καταφέρει ν’ αντιστρέψει το κλίμα στην εξέδρα. Γιατί πολύ απλά ο κόσμος βλέπει στο πρόσωπο του έναν παίκτη που δίνει το 100% σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού κι αυτό είναι κάτι που του εκτιμά ο φίλαθλος. Αυτό που δεν αντέχει είναι η αδιαφορία.

Οι οπαδοί των “ερυθρόλευκων” είναι βέβαιο πως θέλουν να δουν την ομάδα τους να κάνει μεταγραφή εξτρέμ το καλοκαίρι. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχουν άδικο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναγνωριστεί η προσπάθεια ή αν προτιμάτε η υπέρβαση που έχει κάνει τη φετινή σεζόν ο Βραζιλιάνος. Γιατί σε μια πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη σεζόν για τους “ερυθρόλευκους” ήταν εύκολο για τον Σεμπά να “κρυφτεί” γιατί πολύ απλά κανείς δεν θα τον “αναζητούσε” για να του πει να πάρει τον Ολυμπιακό στις “πλάτες του”. Ο Βραζιλιάνος είδε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο ως τη μεγάλη του ευκαιρία στην ομάδα του Πειραιά και κατάφερε να βγει μπροστά. Πολύ μπροστά έστω και αν δεν ξέρει “καντάρια” μπάλα.

πηγή:sport-fm.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments