Αθλητισμός

Το αποκάλυψε ο Ουζουνίδης: “Να τι θέλω από τους παίκτες”!

Το αποκάλυψε ο Ουζουνίδης: “Να τι θέλω από τους παίκτες”!
Οι πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Παναθηναϊκό, στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού!

Αναλυτικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για:

-το αν φιλοδοξεί να ζήσει μεγάλες στιγμές και σαν προπονητής του Παναθηναϊκού: «Άλλο το ποδοσφαιριστής και άλλο το προπονητής. Τόσα χρόνια που έπαιζα έζησα μεγάλες στιγμές στον Παναθηναϊκό και ελπίζω να έχουμε ανάλογες επιτυχίες τώρα με την ευκαιρία που έχω σαν πρώτος προπονητής. Ξέρουμε ότι έχουν αλλάξει τα χρόνια και οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά θέλουμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό και πάλι ψηλά».

-τις δυσκολίες της αποστολής του: «Δεν θα έλεγα ότι είναι βαρύ το φορτίο. Δυσκολίες υπάρχουν και αν πήγαιναν πολύ καλά τα πράγματα ίσως να μην ήμουν τώρα εδώ. Γνωρίζω τους παίκτες, τις απαιτήσεις του συλλόγου και τι πρέπει να κάνουμε για να είναι ευχαριστημένος ο κόσμος. Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω ότι κάτι δεν γινόταν καλά ή κάτι θα έπρεπε να ήταν διαφορετικό. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και κρινόμαστε όλοι από τα αποτελέσματα. Θα μιλήσω για μένα και θα πω ότι θέλω σιγά-σιγά, αν και δεν υπάρχει πολύς χρόνος, να περάσω 2-3 πράγματα που θέλω σε πρώτη φάση στην ομάδα. Τα παιδιά εκτός από την ποιότητα που έχουν είναι και έξυπνα, οπότε δεν θα είναι πρόβλημα οι προπονήσεις».

-τις πρώτες του κινήσεις: «Θα πρέπει να βρούμε μια αγωνιστική ταυτότητα που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στα χαρακτηριστικά των παικτών. Δική μου φιλοσοφία είναι να υπάρχει μια σταθερή διάταξη μέσα στο γήπεδο με συγκεκριμένους ρόλους. Πολλοί προπονητές ψάχνουμε να κάνουμε περίεργα πράγματα μέσα στα παιχνίδια, αλλά θεωρώ πως όταν κάνεις πολύ καλά τα βασικά έχεις πολλές πιθανότητες να πετύχεις αυτό που θέλεις. Αυτό θα μας δώσει τα αποτελέσματα και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται η ομάδα».

-το ψυχολογικό βάρος των παικτών: «Δεν νομίζω πως τα παιδιά που είναι εδώ δεν έχουν δείξει ότι έχουν δυνατότητες. Υπήρχαν διαστήματα σε παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Μικρά μεν, αλλά δείχνει αυτό ότι δυνατότητες υπάρχουν. Αυτό που μπορώ να αλλάξω είναι να τους βγάλω τον εγωισμό που πρέπει να δείξουν. Δεν θέλω να πιστεύω πως οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν εγωισμό να αντιδράσουν στην αμφισβήτηση που δέχονται από τον κόσμο, από τους αντιπάλους, από παντού… Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να τους βγάλω τον εγωισμό και να αντιδράσουν ποδοσφαιρικά, όχι με άλλους τρόπους, παίζοντας όσο πιο καλά μπορούν. Θα κάνουμε και τις συζητήσεις μας και θα πάμε καλά. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω πως μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα τα πράγματα για την ομάδα και ο κόσμος να δει έναν πολύ καλό Παναθηναϊκό. Υπάρχουν δυνατότητες, άρα μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερα τα καλά διαστήματα απόδοσης».

-τη στάση του κόσμου: «Τον κόσμο τον χρειαζόμαστε. Έχει γίνει μια αλλαγή, θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα και θέλουμε να έρθει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει. Μπορεί η ομάδα να τους έχει απογοητεύσει μέχρι στιγμής, αλλά τους χρειαζόμαστε στα δύσκολα. Ο κόσμος έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια πολύ κοντά στην ομάδα με τις δυσκολίες που υπήρχαν πολύ κοντά στην ομάδα και τώρα χρειάζεται να σταθεί ακόμη περισσότερο. Εύχομαι να τους έχουμε στο γήπεδο, να είναι κοντά στους παίκτες και να είναι σίγουροι πως θα δουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από την ομάδα. Δεν θέλω να πω τόσο εντυπωσιακό αγωνιστικά, αλλά θα δουν μια μαχητική ομάδα, που θα δίνει το 100% στο γήπεδο. Δεν θα μας βοηθήσουν αν δεν έρθουν στο γήπεδο».

-τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Και ο αντίπαλος μπορεί να έχει προβλήματα, αλλά είναι ένα παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Είναι ένα ντέρμπι δύο ομάδων που θέλουν να πάνε ψηλά. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίξουμε καλά κι αν το κάνουμε νομίζω πως θα κερδίσουμε το ματς».

-το αν θα επιχειρήσει να ελληνοποιήσει το ρόστερ: «Θέλουμε καλούς παίκτες. Σίγουρα υπάρχουν και Έλληνες. Θα το κοιτάξουμε όμως σιγά-σιγά. Προτεραιότητα έχει το ματς με τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα θέλουμε να έχουμε και Έλληνες στην ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει πως οι ξένοι δεν είναι καλοί παίκτες ή καλοί χαρακτήρες. Όπως και να το κάνουμε, σαν ελληνική ομάδα θέλεις όσους περισσότερους Έλληνες γίνεται. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να αλλάξω πολλά πράγματα, αλλά να είναι σίγουρος ο κόσμος πως σιγά-σιγά θα μπει κι αυτό το στοιχείο μέσα στην ομάδα».

Πηγή:sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments