Αθλητισμός

ALERT: Όλη η αλήθεια για Τζεντίλε- τι πιθανότητες έχουν ΠΑΟ- Ολυμπιακός να τον πάρουν;

ALERT: Όλη η αλήθεια για Τζεντίλε- τι πιθανότητες έχουν ΠΑΟ- Ολυμπιακός να τον πάρουν;
Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να πάει σε ομάδα της Euroleague και τα social media... ζητούν τον Ιταλό στους «αιώνιους». Τι πιθανότητες υπάρχουν.

O 24χρονος σούπερ σταρ της Αρμάνι θα φύγει από το Μιλάνο με τη μορφή δανεισμού μέχρι το φινάλε της σεζόν, όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (5/12). Μάλιστα, τα ιταλικά δημοσιεύματα υπογραμμίζουν πως ο ίδιος ψάχνει μια ομάδα της Euroleague, ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο. Στη συνέχεια, στο φινάλε της σεζόν, θα συζητήσει εκ νέου με τους ανθρώπους της Αρμάνι για το μέλλον του…

Όπως ήταν λογικό, στο άκουσμα της είδησης «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» οπαδοί… ξεσηκώθηκαν και φαντάστηκαν τον διεθνή παίκτη στα χρώματα της ομάδας τους. Όμως, τι πιθανότητες υπάρχουν για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα;

Σε θεωρητικό επίπεδο οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θα ενδιαφερόντουσαν για τον σταρ της Αρμάνι. Ο Παναθηναϊκός Superfoods αγωνίζεται στην Euroleague με μόνο ένα «3άρι», τον Κέι Σι Ρίβερς, καθώς ο Τσάβι Πασκουάλ δεν δίνει λεπτά προς το παρόν στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι σίγουρο πως ο Τζεντίλε θα αποτελούσε μια τεράστια υπέρβαση για το μπάτζετ και το ρόστερ του «τριφυλλιού», αφού θα έδινε σκορ και δημιουργία στον Καταλανό τεχνικό. Μάλιστα, στο παρελθόν ο Πασκουάλ ως προπονητής της «Μπάρτσα« φημολογούνταν πως ήθελε τον Ιταλό γκαρντ – φόργουορντ στην ομάδα του.

Παράλληλα, οι «πράσινοι» έχουν ένα… ξεχωριστό δέσιμο με τον πατέρα του παίκτη, Νάντο Τζεντίλε. Ο 49χρονος σήμερα Ιταλός είχε φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού από το 1998 έως το 2001 και είχε πανηγυρίσει το ευρωπαϊκό της Θεσσαλονίκης το 2000. Η φωτογραφία με τον Νάντο, την κούπα της Euroleague τι 2000 και τον πιτσιρικά Αλεσάντρο έχει γίνει viral, με τους φίλους των Κυπελλούχων Ελλάδας να θέλουν τον νέο Τζεντίλε στο ΟΑΚΑ.

Να σημειώσουμε πως ο Αλεσάντρο σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Eurohoops.net» είχε πει πως του αρέσει η Ελλάδα και πως έχει αρκετές αναμνήσεις από την χώρα μας, ενώ ο Νάντο είχε πει: «Το εύχομαι να παίξει εκεί. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Επαιξα εκεί για τρία χρόνια και η χρονιά που είχαμε κατακτήσει την Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν από τις καλύτερες της καριέρας μου. Θα ήταν σπουδαίο για τον Αλεσάντρο να παίξει κάποια ημέρα εκεί».

Από την άλλη, ο Τζεντίλε θα αποτελούσε σίγουρα ποιοτική προσθήκη και για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να έχουν στο «3» τον Ματ Λοτζέσκι και τον Κώστα Παπανικολάου (και τον Ιωάννη Παπαπέτρου όταν δεν παίζει στο «4»), αλλά δίχως αμφιβολία ο 24χρονος Ιταλός θα έδινε το… κάτι παραπάνω στον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ας μην ξεχνάμε πως πέρυσι στην Euroleague είχε κατά μέσο όρο «στρογγυλούς» 20 πόντους ανά ματς! Φέτος μέχρι στιγμής μετράει 10,8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ κατά μέσο όρο, αφού ο ρόλος του είναι περιορισμένος.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση «Τζεντίλε» αποτελεί μια υπέρβαση για τις ελληνικές ομάδες τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το κασέ του Ιταλού παίκτη «αγγίζει» το ένα εκατομμύριο ευρώ και πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση, για την οποία ενδιαφέρονται τη δεδομένη χρονική στιγμή αρκετές ομάδες. Φυσικά, ο Τζεντίλε θα αποτελούσε μια… ποιοτική αναβάθμιση τόσο για τον Παναθηναϊκό Superfoods, όσο και για τον Ολυμπιακό, όμως τα δεδομένα μεσούσης της σεζόν δεν δείχνουν να είναι υπέρ των «αιώνιων».

Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες «μπλέκει» την Μπαρτσελόνα και το ΝΒΑ (τα δικαίωματά του ανήκουν στους Χιούστον Ρόκετς), όμως όσο δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, τόσο οι φίλοι των δύο μεγάλων ομάδων του ελληνικού μπάσκετ μπορούν να… ζητούν τον παίκτη και να ονειρεύονται να τον δουν στο ΟΑΚΑ ή το ΣΕΦ.

Πηγή:sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments