Αθλητισμός

Η υπογραφή Ουζουνίδη και τα… Στραματσόνικα που δεν έκανε!

Η υπογραφή Ουζουνίδη και τα… Στραματσόνικα που δεν έκανε!
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε ντεμπούτο με νίκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού και έδειξε από το ξεκίνημα ότι είναι ικανός να βάλει ξανά το "τριφύλλι" στον σωστό δρόμο. Δεσύλλας, Σερέτης, Νικολογιάννης και Βασιλαράς για το... restart της ομάδας.

​Οι Πράσινοι χωρίς να δείξουν κάτι το ιδιαίτερο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έκαναν τα αυτονόητα, ήταν συγκεντρωμένοι τακτικά και έπαιξαν σαν οικογένεια, στοιχείο που είχε λείψει πολύ τον τελευταίο καιρό.

Όπως είναι λογικό η περισσότερη συζήτηση στο ίντερνετ αφορά στον νεό τεχνικό του Παναθηναϊκού και στην αλλαγή της αύρας που έφερε στην ομάδα από τον πρώτο κιόλας αγώνα του.

Διαβάστε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα γνωστών δημοσιογράφων του “τριφυλλιού” για τον νέο Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη:

Αυτά που είδαμε χθες ήταν άλλα και απολύτως αναγκαία τούτη τη στιγμή για την ομάδα. Μια ομάδα που έβγαλε, επιτέλους, αντίδραση, χάρη στην ωριμότητα που έδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, χάρη στη δύναμη και τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά (δεν είναι τυχαίο ότι οι πράσινοι 9 στις 10 φορές έβγαιναν πρώτη στην μπάλα και κέρδιζαν τις μονομαχίες), αλλά και στην προσήλωση στο τακτικό κομμάτι. Οι «πράσινοι» έκαναν ό, τι ακριβώς τους είχε ζητήσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Δεν βγήκαν φουριόζοι στην επίθεση, ήταν μαζεμένοι και σφικτοί στο κέντρο, περιόρισαν τα ατού του ΠΑΟΚ (Κάμπος, Ροντρίγκες) και επιτέθηκαν συγκροτημένα και… μαζεμένα, όταν πέρασε το πρώτο 45λεπτο.

Διονύσης Δεσύλλας – sport-fm.gr

Αν υπάρχει ένα ξεχωριστό στοιχείο για τον γηπεδούχο είναι ότι σπανίως σε πρώτο ματς προπονητή, διαπιστώνεται τέτοια συνέπεια από τους παίκτες στις γενικές κατευθύνσεις του νέου κόουτς. Ο Ουζουνίδης αντιμετώπισε το ματς ρεαλιστικά και ταπεινά. Δεν πήγε στη λογική «εγώ είμαι ο γηπεδούχος και ο καλύτερος, πάω να παίξω το παιχνίδι μου». Αντιμετώπισε το ματς με προσαρμοστικότητα στον αντίπαλο, έχοντας αντιληφθεί τι συμβαίνει στην ομάδα του. Γνωρίζοντας ότι με την «αρνητίλα» της Λεωφόρου, αν δεχόταν πρώτος γκολ, δύσκολα θα το γύριζε. Μοναδικός στόχος του ήταν η νίκη. Πήγε να παίξει με «ασφάλειες», πήγε για τα λίγα και τα πήρε όλα. Ειλικιρινής και στη συνέντευξη Τύπου: «το ματς πήγαινε για 0-0, μπήκε το σουτ του Λουντ και νικήσαμε».

Γιάννης Σερέτης – sport24.gr

Μία νίκη, που έχει την υπογραφή του Ουζουνίδη. Τι έκανε ο Ελληνας τεχνικός; Τα αυτονόητα έκανε και παρουσίασε μία ομάδα συμπαγή στο γήπεδο , που ο ΠΑΟΚ δεν της έκανε ευκαιρία με εξαίρεση το σουτ του Λέοβατς(που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος). Στον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν χθες ένας κανονικός προπονητής που έκανε τα βασικά και όχι τα ….Στραματσόνικα, που βλέπαμε ειδικά τους τελευταίους μήνες. Ποια είναι τα βασικά; Συγκεκριμένο πλάνο, που δεν άλλαξε ποτέ. 4-4-1-1 . Ούτε 3-5-2, που να γίνεται 4-4-2 σε ρόμβο και στη συνέχεια 4-2-3-1, η ακόμα και 3-6-1, που βλέπαμε επί εποχής Ιταλού. Συγκεκριμένοι ρόλοι με τους παίκτες να είναι απόλυτα πειθαρχημένοι τακτικά.

Τάσος Νικολογιάννης – gazzeta.gr

Ο Παναθηναϊκός, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη για πρώτη φορά στο τιμόνι, έβγαλε «σφυγμό» και συσπείρωση, ήταν αμυντικά συγκεντρωμένος και παρότι δεν είχε δημιουργία και φαντασία στο παιχνίδι κατάφερε να το πάρει με το γκολ του Λουντ, το οποίο η τραγική ειρωνεία για τον Ιβιτς είναι ότι το «έπνιξε» ο τερματοφύλακας που ο ίδιος έφερε.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments