Λασίθι: Δύο συλλήψεις για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Δεκεμβρίου 2016, 21:20 5 Δεκεμβρίου 2016, 21:20

Για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 32 και 24 χρονών. Ειδικότερα, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ένα 80χρονο και αφού προσποιήθηκε τον αστυνομικό, ισχυρίσθηκε ότι ο γιος του ηλικιωμένου είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, ζητώντας του να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ προκειμένου να διευθετήσει την συγκεκριμένη υπόθεση. Ο 80 χρόνος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη και ειδοποίησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας που συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς την ώρα που είχαν πάει στο σπίτι του προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.


Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 32χρονος μαζί με τον 24χρονο, είχαν προβεί στη διάπραξη ακόμη μιας απάτης σε βάρος 78χρονης ημεδαπής με τον ίδιο τρόπο δράσης, στην περιοχή της Ιεράπετρας, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκε και αποδόθηκε στην 78χρονη το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, ως προϊόν απάτης σε βάρος της.


Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.


Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης συνιστά με ανακοίνωση της επαναλαμβάνει τις συμβουλές και τις συστάσεις της για την αποφυγή τους.