Τεχνολογία

Google Chrome: Διαθέσιμη η νέα έκδοση 55 final

Google Chrome: Διαθέσιμη η νέα έκδοση 55 final
Αναβαθμισμένος επιστρέφει ο browser της Google.

​Την τελευταία beta έκδοση του Chrome 55 στο σταθερό κανάλι για όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες (Linux, Windows, Mac) προώθησε η Google.

Η έκδοση 55 ήταν στο κανάλι Beta από τις 21 του Οκτώβρη αλλά από σήμερα η final είναι διαθέσιμη για όλους. Έρχεται με υποστήριξη PointerEvents, κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια καλύτερη ανταπόκριση της περιήγησης στο web, αφού η κύλιση στις σελίδες δεν θα εμποδίζεται από προεπιλογή.

«Ο Chrome υποστηρίζει τώρα δύο νέους τρόπους για να ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο. Η λειτουργία touch στα CSS δίνει τη δυνατότητα σε sites να αντιδρούν σε χειρονομίες.

Επίσης, το νέο Chrome 55 υποστηρίζει την ασύγχρονη φόρτωση λέξεων-κλειδιών της JavaScript, κάτι που θα είναι πολύ βολικό για τους web developers που θέλουν να γράψουν JavaScript βασισμένη σε Promise για ένα πολύ ευανάγνωστο και δομημένο κώδικα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που έρχεται με τον Chrome 55 είναι και η υποστήριξη για CSS automatic hyphenation. Το εν λόγω χαρακτηριστικό χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την οπτική συνοχή του κειμένου, επιτρέποντας στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome να συλλαβίζει λέξεις. Προς το παρόν δεν υποστηρίζεται, παρά μόνο σε συσκευές με Android και MacOS. Η υποστήριξη για Linux και Windows θα έρθει με κάποια μελλοντική έκδοση του Chrome.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments