Τεχνολογία

Τουρκία: Εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου (video)

Τουρκία: Εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου (video)
Σήμερα ο δορυφόρος Göktürk-1 πρόκειται να τεθεί σε τροχιά.

​Τον δορυφόρο Göktürk-1, πρόκειται να εκτοξεύσει σήμερα Δευτέρα (5 Δεκεμβρίου) η Τουρκία, o οποίος έχει αναπτυχθεί ειδικά για να παρέχει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εικόνες υψηλής ανάλυσης και πληροφορίες για εχθρικούς στόχους και προορίζεται για να «υποστηρίξει τη μάχη τους κατά της τρομοκρατίας», αναφέρεται σε δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής Daily Sabah.

Ο δορυφόρος αναπτύχθηκε από την ιταλική Telespazio και τη γαλλική Thales Alenia Space στις Κάννες, και πέρασε δοκιμές στην αεροπορική βάση Ακιντζί στην Τουρκία πριν αποσταλεί στο Κέντρο Εκτόξευσης Κουρού στη Γαλλική Γουϊάνα για να ετοιμαστεί για εκτόξευση. Σημειώνεται πως η εκτόξευση θα προβληθεί ζωντανά στο πλαίσιο εκδήλωσης στην αεροπορική βάση Ακιντζί, όπου θα παραστεί και ο Τούρκος πρόεδρος. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο δορυφόρος θα τεθεί σε χαμηλή τροχιά και θα απελευθερωθεί από τον πύραυλο 57 λεπτά μετά την έναρξη της αποστολής, ανοίγοντας τους ηλιακούς συλλέκτες του στα 59 λεπτά. Το πρώτο σήμα αναμένεται να ληφθεί 68 λεπτά μετά την εκτόξευση. Θα πραγματοποιεί μια περιστροφή γύρω από τη Γη ανά 90 λεπτά και αναμένεται να τραβά 60.000 φωτογραφίες ανά έτος. Όποτε περνά πάνω από την Τουρκία, θα τις εκπέμπει σε επίγειο σταθμό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα παρέχει στην Τουρκία εικόνες υψηλής ανάλυσης από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, ενώ θα εξυπηρετεί και πολιτικούς σκοπούς. Το κόστος του ανέρχεται στα 261,5 εκατ. ευρώ.

Ο δορυφόρος είναι μια πιο βελτιωμένη έκδοση του Göktürk-2, που μπορεί να τραβά ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε ανάλυση 2,5 μέτρων και έγχρωμες σε ανάλυση 5 έτρων. Ο Göktürk-1 θα μπορεί να τραβά ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε ανάλυση 0,5 μέτρων και έγχρωμες σε ανάλυση 2 μέτρων. Θα είναι σε θέση να «πιάνει» 358 frames ημερησίως σε υψηλή ανάλυση και η διάρκεια ζωής του είναι επτά έτη.

Δείτε τα βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments