Ντοματόσουπα βελουτέ µε γιαούρτι | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Δεκεμβρίου 2016, 15:53 5 Δεκεμβρίου 2016, 15:53

Υλικά
6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
5-6 ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γραμ. ζωμός κότας ή ζεστό νερό (εάν δεν έχουμε ζωμό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο κύβο)
1 κ. γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι

Εκτέλεση
Στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.
Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα.
Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά). 

TAGS: