Ιταλία: Τουλάχιστον 1.300 μετανάστες διασώθηκαν το 3ημερο | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Δεκεμβρίου 2016, 18:57

 Δεκαέξι μετανάστες βρέθηκαν νεκροί και 1.300 άνθρωποι διασώθηκαν σε επιχειρήσεις από το Σάββατο μέχρι σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Την Κυριακή ομάδες διάσωσης από το Aquarius, ένα πλοίο μισθωμένο από δύο ΜΚΟ, τη SOS Méditerranée και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières, MSF), ανακοίνωσαν ότι δύο γυναίκες πέθαναν το Σάββατο βράδυ από υποθερμία σε μια φουσκωτή λέμβο που επέβαιναν.

Παράλληλα την Κυριακή τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Ντιτσιότι της ιταλικής ακτοφυλακής ανέσυραν έντεκα πτώματα από μια άλλη λέμβο, ενώ ένα άλλο εμπορικό σκάφος που μετείχε στις επιχειρήσεις εντόπισε σε μια τρίτη λέμβο τρεις σορούς.

Οι αιτίες αυτών των θανάτων δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη. 

Συνολικά 285 μετανάστες διασώθηκαν το Σάββατο, 791 την Κυριακή και 231 σήμερα το πρωί. Όλοι τους επέβαιναν σε φουσκωτές λέμβους ή μικρά ξύλινα πλοιάρια.

Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονταν πολλές οικογένειες Σύρων που ταξιδεύουν με μικρά παιδιά, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνεται ο αριθμός των οικογενειών από τη Συρία και την Παλαιστίνη που διασώζονται στις ιταλικές ακτές.

TAGS: