Διεθνή

Μήνυμα Μέρκελ προς Παντοάν με “αστερίσκο” για τους δημοσιονομικούς κανόνες

Μήνυμα Μέρκελ προς Παντοάν με “αστερίσκο” για τους δημοσιονομικούς κανόνες
"Δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της δημοσιονομικής πολιτικής λόγω του ιταλικού δημοψηφίσματος" τονίζει το Βερολίνο.

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο “οργιάζουν” τα σενάρια, που θέλουν τον Πιερ Κάρλο Παντοάν να αναλαμβάνει τα ηνία της Ιταλίας, ύστερα από την παραίτηση Ρέντσι. Πέρα από την ένδειξη ότι ο τεχνοκράτης δεν θα συμμετάσχει στο Eurogroup των Βρυξελλών, το “εγκώμιο” που έπλεξε για το πρόσωπό του ο Πιερ Μοσκοβισί, επιβεβαιώνει πως η επιλογή Παντοάν “κλειδώνει”.

Μεγάλο ενδιαφέρον δε παρουσιάζουν οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Άγγελας Μέρκελ σχετικά με την επομένη του αποτελέσματος του ιταλικού δημοψηφίσματος, από τις οποίες διαφαίνεται πως η “σιδηρά κυρία” στέλνει μηνύματα στον Παντοάν, ο οποίος τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης της δημοσιονομικής λιτότητας.

Αποδοχή της νέας πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία αλλά προειδοποίηση προς τη Ρώμη πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν αλλάζει το status qup στην Ευρωζώνη έστειλε η Άγγελα Μέρκελ, μέσω του εκπροσώπου της, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ιταλία, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε πως “δε βλέπουμε κάποιο ανάγκη για να αλλάξουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης μετά από το αποτέλεσμα της ιταλικής ψηφοφορίας”.

Θέλοντας να στείλει μήνυμα συνεργασίας προς τη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει έπειτα από την παραίτηση του Ρέντσι και “δείχνοντας” με τη σειρά του τον Παντοάν ως τον επόμενο πρωθυπουργό, ο Ζάιμπερτ ανέφερε ότι “θα συνεργαστούμε στενά με κάθε μελλοντική κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments