Διεθνή

“Αναβολή” στην παραίτηση Ρέντσι

“Αναβολή” στην παραίτηση Ρέντσι
(upd2)Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι έφθασε πριν από λίγο στο προεδρικό μέγαρο.

Πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, αλλά μετά από αίτημα του ΠτΔ, τα σχέδια του μπήκαν στον.. πάγο προσωρινά. 

Ο Ρέντσι είχε ανακοινώσει νωρίς το πρωί ότι θα παραιτηθεί, μετά την επικράτηση του “όχι” στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

 Ωστόσο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας Σέρτζο Ματαρέλα ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναβάλει την παραίτησή του ωσότου το κοινοβούλιο να εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να έχει εγκριθεί εντός των επόμενων ημερών.

​Oνοματολογία

Μετά την παραίτηση Ρέντσι, μοιάζει πιθανότερο το σενάριο ο πρόεδρος Ματαρέλα να προτείνει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Κυκλοφορούν ήδη πολλά ονόματα για τον διάδοχο του Ρέντσι. Επικρατέστεροι θεωρούνται ο νυν υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, στενός συνεργάτης του Ρέντσι, αλλά κι ο πρόεδρος της Γερουσίας, Πιέτρο Γκράσο.

Η επόμενη κυβέρνηση αναμένεται να χειριστεί κυρίως την τροποποίηση του εκλογικού νόμου πριν από τις πιθανολογούμενες πρόωρες εκλογές.

Ενδέχεται επίσης να αποφασίσει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της ωσότου εκπνεύσει η θητεία του Κοινοβουλίου, τον Φεβρουάριο του 2018, προς μεγάλη δυσαρέσκεια ορισμένων πολιτικών δυνάμεων, όπως το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S), το οποίο ζητεί τη διεξαγωγή εκλογών το ταχύτερο δυνατόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments