Οικονομία

“Καρότο” από τον Μοσκοβισί για την Ελλάδα

“Καρότο” από τον Μοσκοβισί για την Ελλάδα
Ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν "κλείδωσε" τον Παντοάν για την πρωθυπουργία της Ιταλίας.

Με το ρόλο του… “διαιτητή” θα μπορούσαν να παρομοιαστούν οι δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί για το τί θα συζητηθεί στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup σχετικά με την Ελλάδα, με τον Γάλλο αξιωματούχο της Κομισιόν να επιμένει να εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας – δανειστών, κόντρα στις νέες αρνητικές δηλώσεις που έκαναν Ντάισελμπλου και Σόιμπλε

“Είμαι βέβαιος πως μπορεί να γίνει σημαντική πρόοδος για το ελληνικό χρέος, σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα”, δήλωσε ο Μοσκοβισί, τονίζοντας πως “οι δανειστές πρέπει να εκτιμήσουν τα μέτρα, που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία”.

«Θα εξετάσουμε πόσο κοντά είμαστε σε Staff Level Agreement. Νομίζω ότι έγινε σημαντική πρόοδος και οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται στην Ελλάδα», δήλώσε προσερχόμενος ο Γάλλος Επίτροπος.

“Θα συζητήσουμε πρώτα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και θα ακούσουμε τον ESM. Νομίζω ότι θα κάνουμε καλή πρόοδο”, είπε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως είπε ο ίδιος, εν συνεχεία θα μιλήσουμε για τους μεσοπρόθεσμους στόχους στο πλεόνασμα. «Πρέπει να είναι απαιτητικοί αλλά και αξιόπιστοι», τόνισε.

“Τρίτον, θα μιλήσουμε με το ΔΝΤ για την παραμονή του στο πρόγραμμα, στην οποία πιστεύω”, δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία μετά από το δημοψήφισμα της Κυριακής, ο Μοσκοβισί σημείωσε πως “είμαι πολύ αισιόδοξος πως η Ευρωζώνη μπορεί να αντισταθεί σε κάθε είδους σοκ”. Σχετικά με το ενδεχόμενο ανάληψης της ιταλικής πρωθυπουργίας από τον Πιερ Κάρλο Παντοάν, ο Επίτροπος Οικονομικών τόνισε ότι “ο Παντοάν είναι ένα άτομο υψηλής ποιότητας. Μπορεί να αντεπεξέλθει καλά στη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων.”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments