Πολιτική

Επαφές Σταινμάγερ με Τσίπρα – Μητσοτάκη εν μέσω τούρκικων απειλών

Επαφές Σταινμάγερ με Τσίπρα – Μητσοτάκη εν μέσω τούρκικων απειλών
O γερμανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί σήμερα τόσο με τον πρωθυπουργό, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Αθήνα βρίσκεται απο χθες ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγερ. Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας κατέφθασε στη χώρα μας σε μια κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις περίοδο και ήδη έστειλε από χθες και τα σχετικά μηνύματα προς την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν. 

Κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Σταινμάγερ ξεκαθάρισε πως η Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι αμφισβητήσιμη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Κυπριακό, σημειώνοντας πως μια λύση στο μέτωπο αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις και στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, ίσως και στις σχέσεις Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Υπό αυτό το διαμορφωθέν κλίμα, ο γερμανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί σήμερα τόσο με τον πρωθυπουργό, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η επίσκεψη δεν είναι τυχαία και γίνεται την κατάλληλη στιγμή, όταν ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απειλεί.. θεούς και δαίμονες, μετά το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την ΕΕ, απόφαση που έλαβε στα τέλη του περασμένου μήνα το ευρωκοινοβούλιο. Η απόφαση της ΕΕ αυτή, άλλωστε, μοιάζει να έχει αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού αλλά και στο προσφυγικό, πρόβλημα το οποίο ταλανίζει τη χώρα μας. Εν μέσω τούρκικων απειλών, η γερμανική καγκελαρία φροντίζει να παράσχει την απαραίτητη στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω της επίσκεψης αυτής. Ωστόσο, μένει να φανεί ο αντίκτυπος που θα έχει.

Τέλος, αν και εκτός χαρτοφυλακίου του κ. Σταινμάγερ, η συζήτηση με τους έλληνες αξιωματούχους σαφέστατα θα κατευθυνθεί και προς το οικονομικό μέτωπο, όπου η στάση της Γερμανίας μόνο θετική δεν κρίνεται απέναντι στην Αθήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments