Πολιτική

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την Τουρκία ζητά ο Λεβέντης

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την Τουρκία ζητά ο Λεβέντης
Στο συμβούλιο, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, πρέπει να συζητηθούν οι απειλές που εξαπολύει η Τουρκία έναντι της χώρας μας.

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, απέστειλε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, για σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. 

Στο συμβούλιο, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, πρέπει να συζητηθούν οι απειλές που εξαπολύει η Τουρκία έναντι της χώρας μας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμο κ. Προκόπη ΠαυλόπουλοΠρόεδρο της Δημοκρατίας. Βασίλης Λεβέντης                                                                                      Πρόεδρος ‘Ενωσης Κεντρώων                                                                                            Βουλή των Ελλήνων

Κύριε Πρόεδρε.

 Δια της παρούσης σας εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία για τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και τις διατυπούμενες από πλευράς Τουρκίας απειλές επί των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η κατάσταση αυτή έχει υποχρεώσει εσάς τον ίδιο και την κυβέρνηση, να απαντάτε κάθε φορά στις παρανοϊκές αξιώσεις της γείτονος, ενώ είναι σαφές ότι η προδιάθεσή τους είναι να αμφισβητήσουν όλες τις διεθνείς συνθήκες και κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

 Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω την αμυντική ικανότητα της χώρας μας, ούτε μπορώ να βασιστώ στην αλληλεγγύη εταίρων μας και ΝΑΤΟ αν απειληθεί θερμό επεισόδιο. Η άμυνα της χώρας είναι κάτι ύψιστο και ιδιαίτερα σοβαρό και καλό είναι να το συζητήσουμε άμεσα σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρεία σας. Εγώ θεωρώ αναγκαίο, να κληθούν στο συμβούλιο αυτό και οι ηγέτες των τριών όπλων, γιατί θεωρώ λίαν πιθανό να απαιτούνται παραγγελίες υπερσύγχρονων αεροσκαφών 5ης γενιάς. Η οικονομία μας είναι κάτι που μας αφορά όλους άμεσα, το ίδιο ωστόσο άμεσα μας αφορά η αμυντική μας θωράκιση.

Έχετε βέβαια δηλώσει σε μένα την άποψή σας, ότι το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πρέπει να το ζητήσει ο Πρωθυπουργός. Γι’ αυτό εκ προοιμίου το αίτημά μου αυτό και την παρούσα σε ακριβές αντίγραφο κοινοποιώ στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα με την ελπίδα να μην καθυστερήσει να ανταποκριθεί.

Αθήνα, 05-12-2016 Διατέλω Υμέτερος

                                                                                                Βασίλης Λεβέντης,                                                                                    Πρόεδρος ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments