Τσίπρας: Δεν προχωρά η Ευρώπη με πολιτικές τιμωρίας | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Δεκεμβρίου 2016, 09:37 5 Δεκεμβρίου 2016, 9:37

Μήνυμα κατά της λιτότητας θέλησε να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊμάγερ στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι μόνο με πολιτικές τιμωρίας και χωρίς κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές αλληλεγγύης η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα τόσο από την οικονομική όσο και από την προσφυγική κρίση, για να προσθέσει ότι ο ελληνικός λαός «έχει κάνει μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης». Γι’ αυτό και τόνισε ότι «έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της στον ελληνικό λαό και να υπάρξει θετική διέξοδος και στην οικονομική κρίση και στην προσφυγική». 

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Σταϊνμάγερ παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν οι σχέσεις Γερμανίας – Ελλάδας δεν ήταν οι καλύτερες, ωστόσο συμπλήρωσε ότι πλέον έχουν καλυτερεύσει αισθητά και πως και οι δύο πλευρές εργάστηκαν σκληρά για τη βελτίωσή τους.

Επίσης, ανέφερε ότι έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην Ελλάδα, ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τη χώρα και τον κ. Τσίπρα, δεδομένου ότι έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, την προσφυγική κρίση και τη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό. 

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ δήλωσε ευγνώμων που βρισκόταν δίπλα σε έναν εταίρο (σ.σ. τον Πρωθυπουργό) ο οποίος είναι φιλικός προς την Ε.Ε. και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί, μετά το Brexit, η συνοχή των υπολοίπων κρατών – μελών της Ε.Ε..

Αναφορικά με τις εξελίξεις της Κυριακής στην Αυστρία, εξέφρασε χαρά που οι ψηφοφόροι στην Αυστρία «δεν επέλεξαν τον υποψήφιο των λαϊκιστικών δυνάμεων».

Εξάλλου, είπε ότι παρακολουθεί με ανησυχία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, κάνοντας λόγο για κυβερνητική κρίση που πρέπει να επιλυθεί και προσθέτοντας ότι «σίγουρα δεν είναι ένα θετικό μήνυμα προς την Ευρώπη σε μια δύσκολη εποχή». 

«Ο Ρέντσι έκανε το σωστό και το απαραίτητο, ωστόσο δεν ψήφισαν (ναι) οι Ιταλοί», κατέληξε.

TAGS: