Αθλητισμός

Μητρόπουλος: «Ιδανικός για τον Παναθηναϊκό ο Ουζουνίδης»

Μητρόπουλος: «Ιδανικός για τον Παναθηναϊκό ο Ουζουνίδης»
Ο Παύλος Μητρόπουλος «ακτινογραφεί» τον Μαρίνο Ουζουνίδη, και εξηγεί ποιο θα είναι το μεγάλο του όπλο στην προσπάθεια αγωνιστικής αναγέννησης του Παναθηναϊκού.

​Μετά από σύντομη περιπέτεια στη Σουηδία, ο 26χρονος μέσος επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να εξελιχθεί σε… γάμο το προ ολίγων μηνών “φλερτ” που είχε με τον ΟΦΗ. Ο Παύλος Μητρόπουλος που από τον νέο χρόνο θα φοράει τη φανέλα των Κρητικών, βρίσκεται ήδη στο Ηράκλειο για να ξεκινήσει -από αύριο- προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, παράλληλα όμως είναι κι από τους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν άριστα τον νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού, Μαρίνο Ουζουνίδη, λόγω της συνύπαρξής τους στον Πανιώνιο. 

“Μεγάλη πειθαρχία. Αυτό νομίζω είναι ότι το βασικό στοιχείο που τον χαρακτηρίζει. Δίνει μεγάλη βάση στους τομείς της πειθαρχίας και της ψυχολογίας ο Μαρίνος Ουζουνίδης κι εκεί νομίζω θα στηριχτεί αρχικά η βελτίωση του Παναθηναϊκού”, ήταν το πρώτο σχόλιο του Μητρόπουλου  για τον Εβρίτη τεχνικό, ενώ μιλάει με κολακευτικά λόγια και τον συνεργάτη του, Νίκο Γιάγκου. 

“Πολύ καλή δουλειά κάνει επίσης και ο γυμναστής Νίκος Γιάγκου που έχει μαζί του και νομίζω θα φανεί αυτό. Ο Ουζουνίδης είναι προπονητής που παρακολουθεί πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα και θεωρώ πως έχει ήδη εντοπίσει τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να δείξει το πρόσωπο που πρέπει”.

Σχετικά με το αν αφήνει ελευθερία στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο, επισημαίνει πως: “Ολοι μαζί του έχουν συγκεκριμένο ρόλο. Στον Πανιώνιο βέβαια υπήρχαν ο Μπουμάλ με τον Μπακασέτα που είχαν μεγαλύτερη ελευθερία και κάτι ανάλογο πιστεύω θα δούμε και στον Παναθηναϊκό που έχει επίσης ποδοσφαιριστές με αυτά τα χαρακτηριστικά”.

«Ενδεδειγμένη λύση για ΠΑΟ, έτοιμος για πρωταθλητισμό»“Θεωρώ πως ο Ουζουνίδης είναι η ενδεδειγμένη λύση για τον Παναθηναϊκό, ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή που μπορούσε να κάνει ο σύλλογος. Είναι έτοιμος πλέον για να κάνει πρωταθλητισμό και στην Ελλάδα, καθώς είχε πάρει πρωτάθλημα και στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται για άνθρωπο που δεν μιλάει πολύ, αλλά το κάνει με τη δουλειά του”.

«Μη αναστρέψιμη η κατάσταση για τον τίτλο»Κι αν ο νέος τεχνικός του Τριφυλλιού θεωρεί πως είναι ικανοί οι “πράσινοι” να καλύψουν το -7 από τον Ολυμπιακό, ο 26χρονος μέσος θεωρεί πως: “Ε νομίζω πως κατά γενική ομολογία η κατάσταση πλέον είναι μη αναστρέψιμη, ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να διατηρήσει τη διαφορά που έχει πάρει. Σίγουρα θα βελτιωθεί βέβαια στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κι όπως έχουν τα πράγματα πιστεύω πως έχει το προβάδισμα έναντι ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ για να τερματίσει ψηλότερα”.

«Ήταν νίκη του ΟΦΗ, όχι ήττα του Παναθηναϊκού»Φυσικά ζητήσαμε ένα σχόλιο από το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ και για τον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

“Καταρχήν δεν ήταν ήττα του Παναθηναϊκού το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά νίκη του ΟΦΗ. Για μένα δεν ήταν όσο έκπληξη το θεώρησαν πολλοί. Ο ΟΦΗ παραμένει μεγάλη ομάδα, με καλούς παίκτες κι εκπέμπει παντού υγεία. Δείχνει ότι συνέρχεται και πολύ σύντομα θα βρίσκεται εκεί που αξίζει. Από τον Παναθηναϊκό έλειψε το πάθος και η δύναμη, αυτό νομίζω ήταν το βασικό στο οποίο υστέρησε και οποίο νομίζω πως θα βελτιώσει ο Ουζουνίδης. Πλέον θεωρώ πως ο ΟΦΗ έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να προκριθεί στην επόμενη φάση μαζί με τον Ηρακλή”.

Όσο για την παρουσία του στη Σουηδία κι αν θα ξαναπήγαινε: “Ηταν πολύ όμορφη εμπειρία, αλλά δεν θα ξαναπήγαινα”, θα μας πει γελώντας, προσθέτοντας πως: “Έχουν αρκετά αξιόλογο πρωτάθλημα. Εντάξει, οι κορυφαίες ομάδες τους όπως η Μάλμε δεν είναι επιπέδου Ολυμπιακού, αλλά οι πιο μεσαίες είναι σίγουρα πολύ καλές τηρουμένων των αναλογιών, μάλλον καλύτερες από τις αντίστοιχες ελληνικές”. 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments