Αυτοκίνητο

Digital Charging Service: Επανάσταση της BMW στην ηλεκτρική μετακίνηση (photos)

Digital Charging Service: Επανάσταση της BMW στην ηλεκτρική μετακίνηση (photos)
Η γνωστή φίρμα με τη νέα υπηρεσία της, ενσωματώνει τη φόρτιση στην καθημερινή ζωή των οδηγών.

​Η BMW i επεκτείνει την εμπλοκή της στην ηλεκτρική μετακίνηση με τη νέα ψηφιακή υπηρεσία φόρτισης Digital Charging Service (DCS). Η ευφυής υπηρεσία προνοητικής, πρακτικής, οικονομικής και οικολογικά βελτιστοποιημένης φόρτισης, συνδέει τα οχήματα με τον κόσμο της ενέργειας. Επομένως, η BMW i είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία με σύστημα που ενσωματώνει τη φόρτιση στην καθημερινή ζωή των πελατών και ταυτόχρονα βοηθά στην αισθητή μείωση κόστους. Η Digital Charging Service βελτιστοποιεί την τεχνολογία φόρτισης για τα μοντέλα i και iPerformance, ενώ αργότερα θα επεκταθεί σε άλλες μάρκες. Η νέα υπηρεσία θα λειτουργήσει πιλοτικά στις αγορές της Γερμανίας και της Ολλανδίας στις αρχές του 2017, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Μετά την ενεργοποίηση, η υπηρεσία εκτελεί τη διαδικασία φόρτισης τελείως ανεξάρτητα και αυτόνομα. Η Digital Charging Service βασίζεται σε δύο πρωταρχικές λειτουργίες: Φόρτιση βελτιστοποιημένη ως προς το τιμολόγιο του δικτύου ηλεκτρισμού και βελτιστοποιημένη με κριτήριο την ηλιακή ενέργεια. Στην πρώτη περίπτωση, η Digital Charging Service ευθυγραμμίζει το σχέδιο φόρτισης σύμφωνα με την τιμολόγηση του δικτύου ηλεκτρισμού του πελάτη. Η οικονομία της διαδικασίας φόρτισης βελτιώνεται και το όχημα φορτίζεται αυτόματα με τη χαμηλότερη χρέωση. Σε ορισμένες αγορές, η BMW i συνεργάζεται με καινοτόμους παρόχους ενέργειας, ώστε οι πελάτες να μπορούν να λαμβάνουν οικονομικές αποζημιώσεις. Στην περίπτωση φόρτισης βελτιστοποιημένης με κριτήριο την ηλιακή ενέργεια, η Digital Charging Service είναι ευθυγραμμισμένη με το οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα. Η DCS προβλέπει την ηλιακή ενέργεια με βάση την πρόγνωση του καιρού και την ισχύ του εγκατεστημένου φωτοβολταϊκού συστήματος που έχει ορίσει ο πελάτης και δημιουργεί ένα πλάνο φόρτισης. Έτσι, η ποσότητα ηλεκτρισμού που δεν καταναλώνεται τη στιγμή που παράγεται για οικιακή χρήση, μπορεί να χρησιμοποιείται για οικονομική φόρτιση του ηλεκτρικού οχήματος. Το όχημα φορτίζεται αυτόματα σε βέλτιστο συνδυασμό με την παραγόμενη ηλιακή ενέργεια.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στο https://charging.bmwgroup.com, ενώ οι πελάτες της BMW i μπορούν να ενεργοποιούν εύκολα την υπηρεσία στο portal BMW ConnectedDrive.

Με το λανσάρισμα της Digital Charging Service, η BMW i παρουσιάζει δύο ακόμα μοντέλα i Wallbox για πρακτική και ταχεία φόρτιση στο γκαράζ του σπιτιού ή σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Χάρη στα πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα φόρτισης, μπορούν τώρα να διαχειρίζονται τριφασικό ρεύμα φόρτισης έως 22 kW. Κορυφαίο μοντέλο της γκάμας είναι το i Wallbox Connect, που περιλαμβάνει εργοστασιακή σύνδεση WiFi και επομένως ταιριάζει άριστα στην πρωτοποριακή Digital Charging Service. Επιπλέον, όχι μόνο προσφέρει τη δυνατότητα καταγραφής της ποσότητας ηλεκτρισμού που παράγεται μέσω του i Wallbox Connect ξεχωριστά σε κάθε όχημα αλλά και της εξαγωγής δεδομένων μετά τη διαδικασία φόρτισης, που είναι π.χ. απαραίτητο για την καταγραφή κόστους φόρτισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments