Αβραμόπουλος: Τα δημοψηφίσματα που έχουν γίνει της μόδας τροφοδοτούν τον λαϊκισμό | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Δεκεμβρίου 2016, 18:14

«Το πρόβλημα με αυτά τα δημοψηφίσματα που έχουν γίνει της μόδας στην Ευρώπη είναι ότι τροφοδοτούν τον λαϊκισμό», τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο CNN για το δημοψήφισμα στην Ιταλία.

«Δυστυχώς, ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός κερδίζουν έδαφος, και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο Ευρωπαϊκό εγχείρημα» προσέθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, για να ξεκαθαρίσει ακολούθως πως το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος δεν είναι ένα «όχι» προς την Ευρώπη, αλλά έχει να κάνει με εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας επεσήμανε πως η πραγματική απειλή δεν έρχεται από την αντίδραση των πολιτών, αλλά από εκείνους που εκμεταλλεύονται τα δημοψηφίσματα για να προωθούν τις αντι-ευρωπαϊκές τους ιδέες. «Ως Ευρωπαίος, δεν μπορώ να φανταστώ ότι γενιά μου θα έχει την ευθύνη μελλοντικά για την καταστροφή της Ευρώπης» είπε και τόνισε ότι η ΕΕ δεν σκοπεύει να μείνει αδρανής μπροστά σε αυτή την κατάσταση, καθώς, όπως είπε το Ευρωπαϊκό εγχείρημα αμφισβητείται και βρίσκεται σε κίνδυνο. 

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ από την πρώτη στιγμή είπε ότι αυτή η Επιτροπή είναι μια πολιτική Επιτροπή, έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα ζητήματα» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος και σημείωσε ότι το επόμενο βήμα είναι να ευαισθητοποιήσουμε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για τους κινδύνους κατάρρευσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. «Ανήκουμε σε μια γενιά που απολαμβάνει την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη σταθερότητα τα τελευταία 60 χρόνια. Αυτά τα «δώρα» δεν πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

TAGS: