Ελλάδα

“Φρούριο” η Αθήνα οχτώ χρόνια μετά το θάνατο του 15χρονου Γρηγορόπουλου

“Φρούριο” η Αθήνα οχτώ χρόνια μετά το θάνατο του 15χρονου Γρηγορόπουλου
Στο "πόδι" 3000 αστυνομικοί, "δρακόντεια" μέτρα ασφαλείας.

“Φρούριο” θυμίζει αυτή την Τρίτη η Αθήνα, ημέρα, όπου συμπληρώνονται οχτώ χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Οι συγκεντρώσεις πολλές και η Αστυνομία σε επιφυλακή, ειδικά ύστερα από την ανακάλυψη ενός “οπλοστάσιου” με 149 έτοιμες μολότοφ σε εγκαταλειμμένο οίκημα στα Εξάρχεια, η οποία σήμανε “συναγερμό” στις Αρχές. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Οι μολότοφ βρέθηκαν στον κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας στην οδό Ναυάρχου Νοταρά 12, μέσα σε μια βαλίτσα. Κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την Πυροσβεστική, επειδή τους μύριζε έντονα βενζίνη και οι πυροσβέστες που έφτασαν εκεί βρήκαν τη βαλίτσα με το εκρηκτικό περιεχόμενο και ενημέρωσαν την Αστυνομία που την παρέλαβε.

Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας εκτιμούν ότι άγνωστα άτομα, τοποθέτησαν στο σημείο τις μολότοφ, προκειμένου να τις έχουν εύκαιρες σε περίπτωση επεισοδίων και να μην τις μεταφέρουν μαζί τους, καθώς όπως κάθε χρόνο θα υπάρξουν προληπτικοί έλεγχοι από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τέτοιοι έλεγχοι αναμένονται από απόψε, ενώ έχουν ενταθεί οι έρευνες και για τυχόν άλλες κρυψώνες με αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις.

Όσον αφορά τώρα τος συγκεντρώσεις, στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης μαθητές και φοιτητές-σπουδαστές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, ενώ στις 5 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών.

Λόγω των διαδηλώσεων, από το πρωί της Τρίτης θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ θα υπάρξει απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και η αντιτρομοκρατική, η ασφάλεια και οι ομάδες ΔΙΑΣ.

Εν μέσω έντονων κοινωνικών αναταράξεων και λαϊκής οργής, τα μέτρα ασφαλείας για σήμερα θα είναι “δρακόντρει” με την παρουσία 3.000 αστυνομικών στους δρόμους. Μάλιστα., από αέρος θα περιπολεί και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο θα ενημερώνει το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ για τις πορείες στη μνήμη του Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχει δοθεί εντολή για μηδενική ανοχή, σε περίπτωση που κουκουλοφόροι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια, αλλά και αυτοσυγκράτηση σε μία προσπάθεια οι διαδηλώσεις να ολοκληρωθούν ειρηνικά.

Οι αστυνομικοί πάντως έχουν λάβει εντολή να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση τυχόν βανδαλισμούς και καταστροφές σε καταστήματα, ενώ σε περίπτωση που ξεσπάσουν εκτεταμένα επεισόδια, το σχέδιο περιλαμβάνει την απομόνωση των αντιεξουσιαστών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σημειώνεται ότι Ανάλογα αυξημένα μέτρα ου ασφαλείας έχουν προγραμματιστεί και για τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 18.00, στην Καμάρα, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την αστυνομία. Επίσης, ενδεικτικά, συγκεντρώσεις και πορείες οργανώνονται σε Πάτρα (12.00, Παράρτημα), Βόλο (18.00, Θόλο), Κομοτηνή (18.00, Παλιά Νομική), Αγρίνιο (18.00, πλ. Δημάδη), Τρίκαλα (18.00, πλ. Ρήγα Φεραίου) και Αλεξανδρούπολη (17.30, αναγνωστήριο ΔΠΘ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments