Λασίθι: 80χρονος παγίδευσε συμμορία απατεώνων | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Δεκεμβρίου 2016, 09:11 6 Δεκεμβρίου 2016, 9:11

Ηλικιωμένος κατάφερε να παγιδεύσει συμμορία των απατεώνων στο Λασίθι που τις τελευταίες ημέρες τηλεφωνούσαν σε κατοίκους της Ιεράπετρας και των γύρω περιοχών ζητώντας χρήματα, δήθεν για να μην έχει ποινικές επιπτώσεις το παιδί τους για θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε. 

Ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε αμέσως ότι ο άγνωστος άνδρας ο οποίος του τηλεφώνησε και συστήθηκε ως αστυνομικός ήταν απατεώνας, αλλά δεν το έδειξε. Τον άφησε να του πει ότι ο γιος του θα πήγαινε στη φυλακή επειδή είχε σκοτώσει ένα παιδί με το αυτοκίνητό του και προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει 5.000 ευρώ. 

Όμως, μόλις έκλεισαν ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων, ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι άνδρες της Ασφάλειας Ιεράπετρας συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δυο Βούλγαρους ηλικίας 32 και 24 χρόνων, μόλις εμφανίστηκαν για να παραλάβουν τα χρήματα και έκαναν έρευνες στα σπίτια τους, όπου κατέσχεσαν συνολικά 900 ευρώ. Όπως αποδείχθηκε, τα χρήματα προέρχονταν από την απάτη σε βάρος μιας 78χρονης στην ίδια περιοχή, η οποία είχε πειστεί να πληρώσει 3.000 ευρώ για να μην φυλακιστεί το παιδί της! 

Η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να εντοπιστούν και οι συνεργοί των δύο αλλοδαπών, που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου και τους ασκήθηκε δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος. Παράλληλα, ερευνάται αν και άλλοι ηλικιωμένοι έχουν πέσει θύματά τους.