Βαν ντερ Μπέλεν: Θέλω να είμαι ένας πρόεδρος για όλους τους Αυστριακούς | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Δεκεμβρίου 2016, 18:33

«Θέλω να είμαι ένας πρόεδρος για όλους τους Αυστριακούς», τόνισε σήμερα το απόγευμα στη Βιέννη ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Η πρώτη ομιλία του, μετά την γνωστοποίηση του προσωρινού τελικού αποτελέσματος του προχθεσινού επαναληπτικού γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών χαρακτηρίζεται ενωτική.

«Ας προσπαθήσουμε να λογομαχούμε λιγότερο μεταξύ μας και να ακούμε περισσότερο ο ένας τον άλλο, ας αρχίσουμε να συζητούμε μεταξύ μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος, τονίζοντας πως εκτιμά ότι η εκλογή του είναι ένα μήνυμα που έχει επιρροή και πέραν των συνόρων της Αυστρίας.

«Είναι ένα κόκκινο-άσπρο-κόκκινο (σ.σ. τα χρώματα της αυστριακής σημαίας) σημάδι που στάλθηκε στις πρωτεύουσες και στα χωριά της Ευρώπης, πως μία πολιτική του ενός μαζί με τον άλλο, έχει όχι μόνον νόημα, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε επιτυχία», επισήμανε ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος.

Ο ίδιος τείνει το χέρι του προς όλους τους ψηφοφόρους και υπόσχεται να είναι ο ομοσπονδιακός πρόεδρος για όλους τους Αυστριακούς και όλες τις Αυστριακές, ανεξάρτητα εάν τον ψήφισαν ή όχι, ανέφερε στη συνέχεια, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την ομάδα του,τους υποστηρικτές στην προεκλογική εκστρατεία και όλους τους ψηφοφόρους, αλλά και διατυπώνοντας την αναγνώριση προς τον αντίπαλό του στις εκλογές, Νόρμπερτ Χόφερ.

Οπως σημείωσε ο ντερ Μπέλεν, δεν θέλει να κάνει λόγο για διάσπαση στη χώρα, τουναντίον το υψηλό ποσοστό συμμετοχής έδειξε πόσο σημαντικές ήταν για τους ανθρώπους αυτές οι εκλογές. Ακόμη και εάν όμως υπάρχει μία τέτοια διάσπαση, δεν πρέπει να παραμένει αιώνια και ο ίδιος θα αναζητήσει όλα όσα ενώνουν και θα θέσει αυτά μπροστά και όχι εκείνα που χωρίζουν.

Πρόθεσή του είναι επίσης να εργαστεί δεσμευτικά στο εσωτερικό της χώρας και να εκπροσωπεί την Αυστρία στο εξωτερικό κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας όλο το βάρος ώστε να καταστεί δυνατή η μεγαλύτερη προσέγγιση της Ευρώπης, ενώ θέλει να συμβάλει σε μία πραγματικά ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών, όπως επίσης στο μεγάλωμα των παιδιών στη χώρα μέσα σε ειρήνη και χαρά. 

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, που ανακοίνωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, έπειτα από την ολοκλήρωση το μεσημέρι της καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων, ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν συγκέντρωσε ποσοστό 53,8%, έναντι 46,2% του αντιπάλου του, του υποψήφιου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του υπαρχηγού του και έως τώρα δευτέρου προέδρου της αυστριακής Βουλής, Νόρμπερτ Χόφερ.