Διεθνή

Βρετανία: Σε κινέζικο fund η παμπ των πρωθυπουργών

Βρετανία:  Σε κινέζικο fund η παμπ των πρωθυπουργών
Ο Ντέιβιντ Κάμερον συνήθιζε να πηγαίνει εκεί και δεν δίστασε καθόλου να επισκεφθεί την παμπ μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο to 2015.

Αγοράστηκε από ένα κινεζικό επενδυτικό ταμείο, μια από τις πιο διάσημες παμπ της Βρετανίας.

Η παμπ The Plough in Casden βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από το Τσέκερς, την εξοχική κατοικία των Βρετανών πρωθυπουργών στο Μπακινγχαμσάιρ, στην κεντρική Αγγλία.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον συνήθιζε να πηγαίνει εκεί και δεν δίστασε καθόλου να επισκεφθεί την παμπ μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο, όταν ο Σι Τζιπίνγκ επισκέφθηκε τη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2015.

Ήταν μια ευκαιρία για τους δύο ηγέτες να πιουν μια μπίρα και να απολαύσουν το παραδοσιακό fish and chips υπό το έκπληκτο βλέμμα των ντόπιων. Τα μέσα έπαιξαν κατά κόρον το ενσταντανέ αυτό, με τους Κινέζους να ενθουσιάζονται με την παμπ, η οποία κατέληξε να γίνει τουριστική ατραξιόν.

Όμως εκτός από τους απλούς Κινέζους και το επενδυτικό ταμείο SinoFortone Investment έδειξε ενδιαφέρον και γρήγορα ενημερώθηκε για την πιθανότητα να την αγοράσει. Τελικά τα κατάφερε, αν και αρχικά η παμπ δεν ήταν προς πώληση, όπως ανέφερε η κτηματομεσιτική εταιρεία Christie and Co. 

Σημειώνεται ότι πριν από την επίσκεψη του Σι, η παμπ είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας το 2012 όταν ο Κάμερον και η σύζυγός του Σαμάνθα είχαν ξεχάσει εκεί την κόρη τους, τότε ηλικίας 8 ετών, αφού ήπιαν μια μπίρα στον κήπο ένα μεσημέρι του Ιουλίου. Αφού κατάλαβε την απουσία της, ο Κάμερον επέστρεψε ένα τέταρτο αργότερα για να βρει την κόρη του σώα και αβλαβή να τον περιμένει στην παμπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments