Διεθνή

Έτοιμο το κρατικό σχέδιο διάσωσης της Monte di Paschi

Έτοιμο το κρατικό σχέδιο διάσωσης της Monte di Paschi
Μια πηγή δήλωσε στο Reuters πως η τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο της λεγόμενης προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης, η οποία θα περιλαμβάνει την διοχέτευση ρευστότητας από την κυβέρνηση.

Τα μέτρα που θα επιτρέψουν την παροχή κρατικής βοήθειας στην Monte Dei Paschi είναι έτοιμα, καθώς οι ελπίδες της ιταλικής τράπεζας να βρει χρηματοδότηση από την αγορά εξανεμίζονται, όπως επισημαίνουν τρεις πηγές- γνώστες του θέματος, που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

Οι ίδιοι παράγοντες σημείωσαν δε ότι η τράπεζα της Τοσκάνης προσπαθεί να αντλήσει 5 δισ. ευρώ αυτό το μήνα, ώστε να γλιτώσει την εκκαθάριση, αλλά οι επενδυτές είναι απρόθυμοι να δεσμεύσουν κεφάλαια μετά από την ήττα του Ρέντσι στο δημοψήφισμα.

Μια πηγή δήλωσε πως η τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο της λεγόμενης προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης, η οποία θα περιλαμβάνει την διοχέτευση ρευστότητας από την κυβέρνηση.

Δύο άλλες πηγές δήλωσαν πως ένα κυβερνητικό διάταγμα που εγκρίνει την ανακεφαλαιοποίηση από το κράτος ήταν έτοιμο, με την εφαρμογή του να εξαρτάται από τις πολιτικές εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments