Διεθνή

“Πικρό” το ποτήρι της ήττας για τον Ρέντσι: Δεν πίστευα σε τέτοιο μίσος

“Πικρό” το ποτήρι της ήττας για τον Ρέντσι: Δεν πίστευα σε τέτοιο μίσος
Αν δεν με θέλουν, φεύγω με τη συνείδησή μου ήσυχη, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός στην Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Πικραμένος εμφανίζεται ο Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κοριέρε Ντέλα Σέρα μόλις λίγες ώρες μετά από την έκβαση του Ιταλικού δημοψηφίσματος, που του κόστισε την θέση του ως πρωθυπουργός της χώρας.

«Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Πρότεινα μια σωστή μεταρρύθμιση. Πάλεψα με την πλέον απαίσια κάστα. Αν δεν με θέλουν, φεύγω με τη συνείδησή μου ήσυχη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η εξομολόγησή του στο πιο στενό του περιβάλλον είναι πιο δραματική. «Δεν πίστευα ότι με μισούσαν τόσο. Ήταν ένα μίσος αποσταγμένο, καθαρότατο», είπε αναφερόμενος στην εσωκομματική αντιπολίτευση, που τάχθηκε υπέρ του “Όχι”. 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, επιχείρησε να «παγώσει» την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού για λίγες ακόμα ημέρες, ώστε να περιορίσει τις επιπτώσεις στη χώρα κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου της χώρας, εξηγώντας ότι «ο Σέρτζιο Ματαρέλα μου ζήτησε να παραμείνω μέχρι την έγκριση του προϋπολογισμού και εγώ δεν μπορούσα να συμπεριφερθώ σαν παιδάκι, που κάνει καπρίτσια και παίρνει τη μπάλα, επειδή έχασε το ματς. Φυσικά, τώρα θα πουν ότι είμαι κολλημένος στην καρέκλα. Αλλά αν είχα φύγει αμέσως, θα έλεγαν ότι είμαι ανεύθυνος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments