Οικονομία

Πτωτικό άνοιγμα στην Ευρώπη, θετικό κλείσιμο στην Ασία

Πτωτικό άνοιγμα στην Ευρώπη, θετικό κλείσιμο στην Ασία
Ισχυρό πρέσινγκ στα εμπορεύματα.

Σε πτωτικό έδαφος άνοιξαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι ευρωαγορές, με τα εμπορεύματα να δέχονται πιέσεις, ύστερα από την μείωση των τιμών του αργού και των βιομηχανικών μετάλλων.

Ειδικότερα, στα ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe σημείωσε πτώση 0,2%. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB παραμένει αμετάβλητος, στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Ο δείκτης πρώτων υλών STOXX Europe 600 Basic Resources υποχώρησε κατά 1,4%, μετά την μείωση των τιμών των βασικών βιομηχανικών μετάλλων κατά 0,5% έως 1,2%.

Πτώση κατέγραψαν νωρίτερα οι μετοχές ενέργειας, με τον δείκτη των μετοχών πετρελαίου και αερίου να υποχωρεί κατά 0,8% ύστερα από την πτώση της τιμής του αργού καθώς η παραγωγή του αυξήθηκε σχεδόν σε κάθε μεγάλη εξαγωγική χώρα παρά τα σχέδια του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να την μειώσουν. Η μετοχή της Anglo American, της BHP Billiton, της Rio Tinto και της BP σημείωσαν νωρίτερα απώλειες κατά 1-2,4%.

Στο μεταξύ, με κέρδη έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, αφότου η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, παρά τις ανησυχίες ότι η πλούσια σε φυσικούς πόρους οικονομία έχει επιβραδυνθεί κατακόρυφα στο β΄ μισό του έτους.

Πιο αναλυτικά, το βασικό επιτόκιο της Reserve Bank of Australia διατηρήθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 1,5% όπως αναμενόταν από 10 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal.

Στα ταμπλό, ο ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με κέρδη 0,52% στις 5.428,7 μονάδες, ενώ το δολάριο Αυστραλίας υποχωρεί στα 0,7448 δολάρια ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,47% παρά την ενδυνάμωση του γεν έναντι του δολαρίου που δεν ευνοεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Κέρδη 1,44% σημειώνει στο μεταξύ ο Kospi στη Νότια Κορέα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας ότι το 68% του προϋπολογισμού του 2017 θα ξοδευτεί το πρώτο εξάμηνο του έτους ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,19%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 0,72%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments