Σαίξπηρ για 2, στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Δεκεμβρίου 2016, 14:43

Δύο ομάδες, δύο χώρες, δύο έργα του Σαίξπηρ για δύο άτομα. Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, μια συνάντηση για ένα θέατρο ανθρώπινο, χειροποίητο, συγκινησιακό.

Η πρώτη διεθνής συνεργασία του Θεάτρου Άλφα.Ιδέα, υλοποιείται στις 10 και 11 Δεκεμβρίου παρουσιάζοντας ένα διπλό project: Την παράσταση της Colleen Sullivan “Αντώνιος και Κλεοπάτρα” από την Νέα Υόρκη και την παράσταση “Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2” της Ομάδας Ιδέα από την Αθήνα.

Και τα δύο έργα παίζονται μόνο από δύο ηθοποιούς, με δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις.
Πώς αντιμετωπίζουν ένα έργο του Σαίξπηρ δυο ομάδες που τις χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα αλλά τις ενώνει η ανάγκη για ένα σύγχρονο, ανθρώπινο, χειροποίητο, συγκινησιακό θέατρο. Πώς μεταφέρεται στην πλάτη δυο μόνο ηθοποιών ένα ολόκληρο έργο. Πώς υποδέχονται οι δυο ηθοποιοί το βάρος των δύο κεντρικών ρόλων και πώς όλους τους υπόλοιπους ρόλους. Τί σημαίνει εν τέλει ο αριθμός 2 για τη σκηνή και τί για τη ζωή.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου πριν από την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» θα παρουσιαστεί ένα μικρό μουσικοακροβατικό απόσπασμα από την ομάδα Nefelopetra. Eπίσης, την ίδια ημέρα μετά το τέλος των παραστάσεων “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2” και “Αντώνιος και Κλεοπάτρα” θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η παράσταση Αντώνιος και Κλεοπάτρα θα παιχτεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Αποτέλεσμα εικόνας για σαιξπηρ για 2

Λίγα λόγια για την παράσταση «Αντώνιος και Κλεοπάτρα»
Πρόκειται για μια ιστορία για την ευθραυστότητα του έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Τι συμβαίνει όταν είστε απελπιστικά, επικίνδυνα προσκολλημένοι σε κάποιο άλλο πρόσωπο; Τι χρειάζεται για να σταθούμε δίπλα του; Τι χρειάζεται για φύγουμε μακριά του; Πώς συμβιβάζεται να είσαι με κάποιον που είναι τόσο διαφορετικός από αυτό που προσδοκάς; Μια παραγωγή με δύο ηθοποιούς στη σκηνή οι οποίοι ενσαρκώνουν 7 χαρακτήρες. Μια διασκευή-νέα ματιά που μετατρέπει μαγικά μια από τις πιο επικές τραγωδίες του Σαίξπηρ σε μια εμπειρία αμεσότητας και αλήθειας, αγάπης και πίστης μέσα στην πολύπλοκη και απελπιστική ακαταστασία της.


Συντελεστές

Σκηνοθεσία Colleen Sullivan
Παίζουν οι ηθοποιοί: Luke Robbins , Ronald Prokeš
Πρωτότυπη μουσική από τον Ronald Prokeš
Πιάνο – Colleen Sullivan
Φωτογραφίες: Cory Antiel

info
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ στις 19:00 ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ 2 στις 21:00

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ 2 στις 19:00
ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ στις 21:00

Τιμή εισιτηρίου για 1 παράσταση: ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 10 ευρώ
Ημέρα παράστασης 15 ευρώ

Μειωμένο εισιτήριο και για τις 2 παραστάσεις: ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 15 ευρώ
Ημέρα παράστασης 20 ευρώ

Για μαθητές Δραματικών Σχολών και φοιτητές θεατρολογίας: Γενική είσοδος 7 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
viva.gr
ticket365
ταμείο του Θεάτρου Άλφα.Ιδέα, τηλ.: 210-5238742

TAGS: