Οι κοινωνικές διαφορές καθορίζουν την ερωτική ζωή | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Δεκεμβρίου 2016, 12:56

Η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής των δύο φύλων μπήκε στο μικροσκόπιο των επιστημόνων, οι οποίοι προσπάθησαν να ανακαλύψουν υπό ποιες συνθήκες είναι ευχαριστημένοι και οι δύο σύντροφοι και διαπίστωσαν ότι το μεγάλο πλεονέκτημα είναι να υπάρχει ισότητα στην καθημερινότητα. 

Η μελέτη έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σικάγο των ΗΠΑ, σε 27.500 άτομα, ηλικίας 40 έως 80 ετών, από 29 χώρες. Ο λόγος που συμπεριλήφθησαν τόσες χώρες είναι οι κοινωνικές διαφορές που χωρίζουν τον άνδρα από τη γυναίκα. Να σημειωθεί ότι ένα ποσοστό από 70%-80%, δήλωσαν ότι είχαν κάνει σεξ κατά τους 12 μήνες που προηγήθηκαν της έρευνας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες και οι άνδρες που ζουν σε χώρες του δυτικού κόσμου, σε ποσοστό 80% είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή. Ενώ, το 50% των ανδρών και 33% των γυναικών ανέφεραν ότι το σεξ, είναι πολύ ή εξαιρετικά σημαντικό για τη ζωή τους.

Αντίθετα σε χώρες της Ανατολικής Ασίας, μόνο 25% των ανδρών και γυναικών απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή. Το 28% των ανδρών και το 12% των γυναικών δήλωσαν ότι το σεξ είναι σημαντικό για αυτούς. Έκπληξη ήταν η έρευνα στη Μέση Ανατολή, όπου το 50% των ανδρών και 38% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Το 60% των ανδρών και το 37% των γυναικών ανέφεραν ότι το σεξ είναι για αυτούς σημαντικό.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες που είχαν πολλές σεξουαλικές συντρόφους, δεν ήταν ευχαριστημένοι με τις σχέσεις τους, δήλωναν όμως περισσότερο ότι το σεξ είναι γι’ αυτούς πολύ σημαντικό. Παρατήρησαν επίσης, ότι οι άνδρες ανεξαρτήτου χώρας, πολιτισμού και εθνικότητας απάντησαν γενικά ότι είχαν καλή σεξουαλική ζωή και τα επίπεδα ικανοποίησής τους σύμφωνα με τις απαντήσεις τους ήταν υψηλά.

Αντίθετα, οι γυναίκες που δήλωναν περισσότερους οργασμούς ήταν στις χώρες όπου δινόταν περισσότερη σημασία στην ισότητα των δύο φύλων. Ο κυριότερος λόγος που οι γυναίκες στις κοινωνίες που υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, δεν είχαν μεγάλα ποσοστά οργασμού ήταν η πλήρης απουσία των προκαταρκτικών στην ερωτική πράξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις χώρες όπου οι συμμετέχοντες είχαν δηλώσει ότι είχαν καλή σεξουαλική ζωή στις πρώτες θέσεις ήταν η Αυστρία, η Ισπανία, ο Καναδάς, το Βέλγιο και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στη μέση της κλίμακας ήταν η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Αλγερία, ενώ, στις τελευταίες θέσεις ήταν η Ταϊλάνδη, η Κίνα, η Ινδονησία, η Ταϊβάν και η Ιαπωνία.