Επανάσταση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Τέλος τα λάθη των διαιτητών! (pic) | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 19:09

Κίνηση που αναμένεται να επηρεάσει (θετικά) το χώρο της διαιτησίας και να ελαχιστοποιήσει τις λανθασμένες αποφάσεις είναι έτοιμη να κάνει η FIFA: όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα και επίσημα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (8-18 Δεκέμβρη) που θα διεξαχθεί στην Γιοκοχάμα και την Οσάκα της Ιαπωνίας θα… συμμετάσχουν για πρώτη φορά οι VARs (Video Assistant Referees).

Τι ακριβώς είναι αυτή η τεχνολογική καινοτομία που εισάγει η FIFA; Οι VARs θα παρακολουθούν σε βίντεο τον αγώνα που διεξάγεται και θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις λήψεις των επίμαχων φάσεων, προκειμένου να συμβουλεύουν μέσω «ενδοεπικοινωνίας» τον διαιτητή για τις κρίσιμες φάσεις ενός παιχνιδιού (πέναλτι, κόκκινη κάρτα, αμφισβητούμενα γκολ).

Φυσικά η τελευταία απόφαση θ’ ανήκει στον ίδιο τον διαιτητή, όμως με τη βοήθεια των «εποπτών βίντεο» η FIFA προσδοκά να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα λάθη που ενδέχεται να κάνει ένας διαιτητής.

Το πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά- σε πιλοτικό στάδιο- στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που ξεκινά αύριο στην Ιαπωνία.

Πηγή:sdna.gr