Αθλητισμός

Γι αυτό (χαμο)γελάω όταν με… σιχτιρίζουν οι οπαδοί-αναγνώστες!

Γι αυτό (χαμο)γελάω όταν με… σιχτιρίζουν οι οπαδοί-αναγνώστες!
Ο Βασίλης Βέργης, με αφορμή τα σχόλια για το άρθρο του «Δεν χρειάζεται… ξενοδόχο ο ΠΑΟΚ, αλλά προπονητή», αναλύει γιατί δεν παραξενεύεται καθόλου με τον τρόπο που οι οπαδοί κάθε ομάδας «τρελαίνονται», όταν διαβάζουν ή ακούνε δημοσιογραφία, η οποία πηγαίνει αντίθετα στα «θέλω τους»

​Ήθελα καιρό τώρα να γράψω κάτι σχετικό. Αφορμές είχα πολλές από τα σχόλια των αναγνωστών του sdna.gr. Προσοχή, μιλάω για σχόλια –όσο επικριτικά κι αν είναι- κανονικών ανθρώπων, όχι «τρολ»-υπαλλήλων και όλα τα ανέκδοτα-προφίλ με τα οποία κάνουμε χαβαλέ πλέον (και) εδώ (όπως και στο ραδιόφωνο) καθώς είναι τόσο «έξυπνα» σα να κάνει επικοινωνία ο… Ραντανπλάν!

Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω όσους οπαδούς του ΠΑΟΚ μπήκαν στον κόπο να περάσουν «πριονοκορδέλα» το χθεσινό σχόλιό μου στο site το οποίο είχε τίτλο «Δεν χρειάζεται… ξενοδόχο ο ΠΑΟΚ, αλλά προπονητή!», να ευχαριστήσω τους χιλιάδες αναγνώστες που το ανέδειξαν από τα δημοφιλέστερα και να σας παραθέσω αυτούσιο ένα σχόλιο, του Νίκου -χρόνια πολλά για την γιορτή σου, παλικάρι- από την Αθήνα, το οποίο ειλικρινά μου πρόσφερε το γήπεδο που ήθελα για να γράψω όσα ακολουθούν.Πρώτα, όμως, το σχόλιο του Νίκου:«Άκου να δεις κύριε Βέργη.

Τον τελευταίο καιρό τα έχω βάλει με τους δημοσιογράφους του ΠΑΟΚ, που δεν προστατεύουν την ομάδα όπως πρέπει. Μιλάμε για ΠΑΟΚτσήδες, όπως ο Τσορμπατζόγλου, ο Κόλκας ο Βασιλόπουλος και άλλοι πολλοί. Όμως αυτοί είναι ΠΑΟΚτσήδες. Παρακολουθούν την ομάδα 24/7 πονάνε χαίρονται και στο κάτω κάτω της γραφής έχουν δικαίωμα να πούνε και μια κουβέντα παραπάνω και ας μην συμφωνώ εγώ.

Εσύ όμως είσαι ο ΚΑΝΕΝΑΣ. Απορώ, πόσο θράσος μπορεί να έχεις, να γράφεις ένα τέτοιο άρθρο για μια ομάδα που δεν γνωρίζεις ούτε τα ονόματα των παιχτών της. Δεν πονάς, όταν φεύγει κάποιος, δεν χαίρεσαι όταν μπαίνει γκολ.

Δεν ξέρεις τι θέλει ο ΠΑΟΚτσης. Εγώ ρε φίλε θέλω τον Ίβιτς γιατί είναι 10 χρόνια εκεί και μου αρέσει, δε πα να κάνει μόνο ήττες. Εσύ τι ζόρι τραβάς. Ο ΠΑΟΚτσης που έχει αντίθετη γνώμη να με βρίσει, να τον βρίσω και γώ και να κάνουμε μια ωραία ατμόσφαιρα. Εσύ τι δουλειά έχεις ανάμεσά μας;

Σε παρακαλώ πολύ, αν έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη, σώνει και καλά να μιλήσεις για τον ΠΑΟΚ, να γράψεις κάτι ουδέτερο και να μην παίρνεις θέση. Διαφορετικά, θα πιστέψουμε πως είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που προσπαθούν από το καλοκαίρι να αλλάξουν την πορεία του ΠΑΟΚ. Τα προβλήματα έχουν λύση. Όλα τα προβλήματα. Και θα τα λύσουμε. Δεν έχουμε ανάγκη να μας πουν τι να κάνουμε οι Βέργηδες και οι Καραπαπάδες…»

Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ σχόλιο. Θα μπορούσε να το είχε γράψει ο Νίκος από την Πάτρα οπαδός του Ολυμπιακού για κείμενό μου «εναντίον του Θρύλου», ο Νίκος από την Τρίπολη οπαδός του Παναθηναϊκού, για κείμενό μου «εναντίον της Πανάθας», ο Νίκος από την Σύρο οπαδός της ΑΕΚ για κείμενό μου «εναντίον της κιτρινόμαυρης αρρώστιας»! Και πάει λέγοντας.

Έχει ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΙΑ ο Νίκος από την Αθήνα, οπαδός του ΠΑΟΚ. Είμαι «ο ΚΑΝΕΝΑΣ» που «δεν πονάει, όταν φεύγει κάποιος, δεν χαίρεσαι όταν μπαίνει γκολ». Οντως δεν πονάω και δεν… κλαίω και δεν χαίρομαι για κανέναν από τους τέσσερις μεγάλους. Τόσο πολύ έχω αμαρτήσει;

Και ΔΙΚΑΙΩΣ… απορεί ο Νίκος που στο διάολο βρίσκω το «θράσος» να γράψω για τον ΠΑΟΚ. Δεν είμαι, λέει, «δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ». Το ακούω διαρκώς αυτό τα τελευταία χρόνια. «Δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού». Προσέξτε: όχι δημοσιογράφος του sdna ή του ΣΠΟΡFM ή της Κάτω Ραχούλας ο οποίος ΚΑΝΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού αλλά «δημοσιογράφος του συλλόγου»!

Δεν αδικώ τον Νίκο και κανένα Νίκο. Κανένα νέο παιδί, το οποίο πιστεύει, θεωρεί ότι «για την ομάδα μου ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να γράψει ή να μιλήσει ΜΟΝΟ ο δημοσιογράφος που δηλώνει ΟΠΑΔΟΣ της, που την πονάει, που πεθαίνει γι αυτήν».

Κι αν μάλιστα αυτός ο δημοσιογράφος ρίχνει κάθε φορά και εκατό μπινελίκια για τον «απέναντι» είναι δημοσιογραφάρα όχι απλός δημοσιογράφος! Ο,τι πιστεύει ο Νίκος οπαδός του ΠΑΟΚ, πιστεύει και ο Νίκος οπαδός του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και πάει λέγοντας. Η μεγαλύτερη πλάκα, δε, είναι ότι ακόμη μεγαλύτερα μπινελίκια από εμένα τον… θρασύτατο ακούνε οι δημοσιογράφοι που «δεν «προστατεύουν την ομάδα τους».

Δεν είδατε τι λέει ο Νίκος στο ξεκίνημα του σχολίου του για τρεις –Βασιλόπουλος, Κόλκας, Τζορμπατζόγλου- από τους δημοσιογράφους που ασχολούνται επί πολλά χρόνια με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ; Τα βάζει μαζί τους γιατί πολλές φορές όπως γράφει «δεν προστατεύουν την ομάδα»! Δηλαδή… κρύψε καμιά αλήθεια, ενίοτε γράψε κανένα ψέμα αν χρειαστεί, ρε δημοσιογράφε, για να «προστατέψεις την ομάδα»!

Ο ίδιος Νίκος πάω στοίχημα ότι ΑΠΑΙΤΕΙ από τους… άλλους δημοσιογράφους –γι αυτό και ορθά τους βρίζει όταν ΔΕΝ το πράττουν, δηλαδή πολύ συχνά- να γράφουν την ΑΛΗΘΕΙΑ και να ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ τις αλητείες που έχουν γίνει από τις ελληνικές κυβερνήσεις εις βάρος των πολιτών την τελευταία εξαετία των Μνημονίων. Εκεί… δεν πρέπει να «προστατεύσουν» την ομάδα-κυβέρνηση οι δημοσιογράφοι; Τι έχει η κάθε κυβέρνηση; Χολέρα έχει όπως θα έλεγε και ο Κόκκαλης;

«Εσύ τι δουλειά έχεις ανάμεσά μας»; με… εγκαλεί ο Νίκος για το σχόλιό μου σχετικά με τον Βλάνταν Ιβιτς και τον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ χειρισμό που έκανε –όπως ΟΛΟΙ οι ποδοσφαιράνθρωποι έχουν παραδεχθεί δημόσια, χθες κάτι αντίστοιχο μου είπε στο ραδιόφωνο και ο Νίκος Καραγεωργίου- στην υπόθεση Τζαβέλλα. Λες και δεν μπορούσε να τον… τελειώσει σε ιδιωτική συζήτηση με τον Ιβάν, αλλά έπρεπε να το πράξει δημόσια και να «τελειώσει» τον ΠΑΟΚ.

Εχει δίκιο όμως ο Νίκος. Τι δουλειά έχει ένας δημοσιογράφος να ανακατεύεται σε θέματα της δουλειάς του; Θα μπορούσα, π.χ., να ασχοληθώ με την υπογεννητικότητα της σμέρνας.Αν θέλεις, μου λέει, «Να γράφεις ουδέτερα, να μην παίρνεις θέση». Όπως πήρα, ο αλητήριος, θέση, όταν ο Βρέντζος «πέρασε» στον Μαρινάκη την άποψή του και «έφαγε» με απαράδεκτο τρόπο τον Γεωργάτο, όπως πήρα θέση όταν ο Αλαφούζος κράτησε «αυτοκτονικά» τον Στραματσόνι μετά τη φάπα του Παναθηναϊκού 3-0 στο Φάληρο, όπως πήρα θέση όταν έγραψα για τις ευθύνες του Μελισσανίδη στα όσα τραβάει φέτος η ΑΕΚ…

Με κάθε σεβασμό στην άποψη του Νίκου, κάθε Νίκου οπαδού και όχι «τρολ», η δουλειά ενός ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ είναι εντελώς αντίθετη από αυτό που «προσδοκά» ένας φανατικός οπαδός νέας λογικής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δουλειά του είναι να αποκαλύπτει, αλλά και να επιχειρηματολογεί δίχως να δίνει δεκάρα αν αυτά που γράφει αρέσουν ή όχι.

Να πω την αμαρτία μου (αν και οι περισσότεροι που με διαβάζετε χρόνια το γνωρίζετε) δεν δίνω ούτε σέντς αν όσα γράφω «αρέσουν» ή όχι σε οπαδό οποιασδήποτε ομάδας. Όχι γιατί τον αγνοώ, το αντίθετο, αλλά γιατί πλέον τον καταλαβαίνω. Σε τούτη τη χώρα έτσι «τον έμαθαν να διαβάζει και να ακούει». Οπότε κάθε τι αντίθετο τον εξοργίζει. Στη λογική… «Τι δουλειά έχεις εσύ ρε ανάμεσά μας; Βαλτός θα είσαι».

Γι αυτό χαμογελάω κάθε φορά που με σιχτιρίζει ένας αναγνώστης. Κι απλά προχωράω παρακάτω, κάνοντας την ΔΟΥΛΕΙΑ μου!

ΥΓ1: Ειλικρινά ευχαριστώ τον Νίκο από την Αθήνα για το σχόλιό του. Ξέρω ότι ήταν ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ γι αυτό και το χρησιμοποίησα για κάτι που ήθελα πολύ καιρό να γράψω στο sdna.ΥΓ2: Παπαθεοδώρου μην κόψεις ούτε ένα σχόλιο από τα μπινελίκια που θα έρθουν. Δεν έχεις καμία δουλειά να ανακατευτείς!

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments