Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ημερίδα υγειονομικής φροντίδας των προσφύγων | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 12:41

Η αντιμετώπιση των αναγκών υγείας προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη, θα βρεθεί στο επίκεντρο ημερίδας εργασίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες. Θα συμμετάσχουν, επίσης, αξιωματούχοι της Ε.Ε., εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Μετανάστευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης (Κρήτης και Μυτιλήνης), καθώς και εμπειρογνώμονες από το χώρο της δημόσιας υγείας και της πολιτικής υγείας .


Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «EUR-HUMAN – EUropean Refugees – Human Movement and Advisory Network» (ιστότoπος: http://eur-human.uoc.gr/), και συντονίζεται από την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Το έργο έχει ως αντικείμενο να ενισχύσει την ικανότητα, τη γνώση και την εμπειρία των ευρωπαϊκών κρατών μελών που δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες στην αντιμετώπιση των αναγκών υγείας τους, καθώς και η προστασία του πληθυσμού των Ευρωπαϊκών χωρών από παράγοντες κινδύνου.


Το εκπαιδευτικό υλικό (έντυπο και ηλεκτρονικό) που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου για επαγγελματίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν καθώς και οι οδηγίες βέλτιστης πρακτικής για την αξιολόγηση των αναγκών καθώς και τα αποτελέσματα πιλοτικής εφαρμογής που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, θα αποτελέσουν οδηγό για την ολοκληρωμένη πρόταση που θα συνταχθεί και κατατεθεί με το τέλος του έργου.

TAGS: