Οικονομία

Εκτονώθηκε η κρίση κορυφής: Βρήκαν τη λύση ΤΧΣ και ΕΤΕ

Εκτονώθηκε η κρίση κορυφής: Βρήκαν τη λύση ΤΧΣ και ΕΤΕ
Συμφώνησαν οι δύο πλευρές σε χθεσινή συνεδρίαση του Ταμείου, με κοινό στόχο τη διατήρηση της συστημικής ευστάθειας. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις ακόμη και εντός της ημέρας.

Με… αμοιβαίες υποχωρήσεις φέρεται να “λύνεται” η εξίσωση της εκτόνωσης της κρίσης κορυφής, που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στο ΤΧΣ και στην ΕΤΕ, με το Ταμείο να αποτελεί το βασικό μέτοχο της Τράπεζας. 

Τα μαντάτα από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΤΧΣ είναι καλά, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμβιβασμό όλων των εμπλεκόμενων μερών όσον αφορά στην επιλογή Θωμόπουλο στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας και στην παραμονή Φραγκιαδάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, έτσι ώστε η Τράπεζα να ηγείται από ένα ικανό και κοινά αποδεκτό διοικητικό δίδυμο.

Όπως λένε οι πληροφορίες, που “βλέπουν” την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας, στη χθεσινή συνεδρίαση του Ταμείου για πρώτη φορά επικράτησε κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης, ενώ φάνηκαν ολοκάθαρα σημάδια εκτόνωσης της ανοιχτής σύγκρουσης του ΤΧΣ με την Εθνική.

Σημειώνεται πως η αποκατάσταση του κλίματος ανάμεσα στην Τράπεζα και στο βασικό της μέτοχο είναι πολύ σημαντική για την συστημική ευστάθεια, η οποία λίγο κόντεψε να “κλονιστεί” σοβαρά, καθώς όσο η κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν έπαυε, τόσο το σενάριο της σύγκλησης έκτακτης ΓΣ της Τράπεζας κέρδιζε πόντους.

Μάλιστα, για την υπόθεση υπήρξε μέχρι και κυβερνητική παρέμβαση, με τον Γιάννη Δραγασάκη να τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του Ταμείου, “αδειάζοντας” την Εθνική αλλά και τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είχε ζητήσει ψυχραιμία και ωριμότητα, καλώντας τον κ. Φραγκιαδάκη να υποβάλλει την παραίτησή του, την οποία ο ίδιος όμως δεν κατέθεσε, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω σε μία συμβιβαστική λύση.

Επισημαίνεται ακόμη πως όλες οι πλευρές έχουν αποφασίσει να προβούν σε κοινή σχετική ανακοίνωση ακόμα και εντός της ημέρας, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η λύση έχει “κλειδώσει”.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ είχε καταψηφίσει την επιλογή Θωμόπουλου για τη θέση του νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, αντιπροτείνοντας τον Δημήτρη Τσιτσιράγκο. Τον κ. Θωμόπουλο είχε υπερψηφίσει το ΔΣ της ΕΤΕ σε δυο ψηφοφορίες. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments