Πολιτική

Τα “χώνει” η “Αυγή” σους Συριζαίους: Να, στα μούτρα σας για το παρεάκι σε Ρω, Καστελόριζο!

Τα “χώνει” η “Αυγή” σους Συριζαίους: Να, στα μούτρα σας για το παρεάκι σε Ρω, Καστελόριζο!
Το πολυσυζητημένο αυτό ταξίδι έχει προκαλέσει "γκρίνιες" στην Αριστερά, την ώρα που το κόμμα "βλέπει" τα ποσοστά του να καταποντίζονται.

Τη στιγμή που το πολιτικό σκηνικό θυμίζει κάτι από… προεκλογική εκστρατεία, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να χάνει “συμμάχους”. Δεν είναι λίγες πλέον οι φορές, που ακόμα και η εφημερίδα “Αυγή” βάλλεται κατά των χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ σε ποικίλα επίπεδα. Η τελευταία αντίδραση αφορά το πολυσχολιασμένο ταξίδι στη Ρω και στο Καστελόριζο για την παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Το πολυσυζητημένο αυτό ταξίδι έχει προκαλέσει “γκρίνιες” στην Αριστερά, την ώρα που το κόμμα “βλέπει” τα ποσοστά του να καταποντίζονται και ενώ η κυβέρνηση καλείται οσονούπω να φέρει κρίσιμα νομοσχέδια προς ψήφιση στη Βουλή. Δεν είναι μόνο οι “53”, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς πολλάκις τα έχουν “βάλει” με τον κ. Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες. Η “Αυγή” εκφράζει απογοήτευση για το “παρεάκι” σε Ρω και Καστελόριζο, “καρφώνει” τις κυρίες Αυλωνίτου και Κασσιμάτη και κάνει λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού χάρη της κάλπης.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του ο Θανάσης Καρτερός χαρακτηρίζει την παρουσία των Αριστερών βουλευτών “ανόητη ως ανήθικη”.Καταλήγει, μάλιστα, με τις φράσεις: Εντάξει το χωνέψαμε ότι δεν μας κάνουν και περήφανους ορισμένοι εκπρόσωποί μας. Αλλά αν είναι να μας κάνετε να ντρεπόμαστε, να το ξέρουμε βρε παιδιά. Να τα χωρίσουμε τα τσανάκια μας…

Ολόκληρο το κείμενο του Θανάση Καρτερού με τίτλο «Να, στα μούτρα σας!» έχει ως εξής:

Τα ξινά γλυκά για την εικόνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντάμα με συμμορίτες της Χρυσής Αυγής, υπό τη σκέπτη της ελληνικής σημαίας έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν θα σπουδαιολογήσω για μια επίσκεψη βουλευτών στα ακριτικά νησιά» είπε. Δεν είναι και σπουδαίο, δηλαδή, να επισκέπτονται ακριτικά νησιά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον Βίτσα στο πλευρό του. Με μια μούντζα, πέντε τον αριθμό, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά. Με τον Κασιδιάρη, τον Παππά και τον – πώς τον λένε – στα δεξιά. Και τα φανταράκια να ξελαρυγγιάζονται ασκαρδαμυκτί.

Τι να πει κι ο εκπρόσωπος, θα πεις. Τι να αφήσει και τι να μαζέψει. 153 είναι τα κουκιά, κι αν μερικά βγαίνουν… μπιζέλια, οι υπεύθυνοι της σοδειάς κάνουν τα στραβά μάτια. Εμείς όμως δεν έχουμε κανένα λόγο να μην σπουδαιολογήσουμε. Όχι για τον Καμμένο – αυτός είναι ό,τι είναι και δεν τον χρεωνόμαστε. Ούτε και για τον Βίτσα – ου εσύ με λοιδορείς αλλά η θέσις. Αλλά για τους δικούς μας οι οποίοι φωτογραφίζονται ευθυτενείς και ελληνοπρεπείς επί της Ρω, αγνοώντας ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Μια τέτοια εικόνα, μάλιστα, θα έλεγα ότι αξίζει πολλές παραπάνω.

Διότι, τι δηλοί η εικόνα; Την εθνική ενότητα απέναντι στον εριστικό γείτονα, σου λέει το επίσημο συναξάρι. Να, στα μόυτρα σας, λέει το ανεπίσημο. Διότι, από τους 55 της επιτροπής που κλήθηκαν, ανταποκρίθηκαν μόνο 9. Άρα, η εθνική ενότητα μάλλον έμεινε Αθήνα. Και διότι, επίσης, αν δόθηκε μια εικόνα ενότητας και συναγελασμού θα λέγαμε, αυτή είναι: Αριστεροί με εγκληματίες, βουλευτές μας με νεοναζί. Που πάει να πει ότι αυτό που εισπράξαμε, και δεν μας αρέσει καθόλου, είναι σαφές: Η Αυλωνίτου μαζί με τους φασίστες, η Κασσιμάτη μαζί με τους ναζί.

Αναρωτιέμαι πώς το αποφάσισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για το έθνος; Για τον σταυρό – της κάλπης; Επίτηδες, λέτε, αγνόησαν τις επιπτώσεις; Ή είναι τόσο ντίπ ώστε να μην καταλάβουν το αυτονόητο, για να μην πω ανήθικο; Μπρος στα κάλλη της προβολής ΜΟΥ, τύφλα να ‘χει ο Κασιδιάρης; Τελικώς: Εντάξει το χωνέψαμε ότι δεν μας κάνουν και περήφανους ορισμένοι εκπρόσωποί μας. Αλλά αν είναι να μας κάνετε να ντρεπόμαστε, να το ξέρουμε βρε παιδιά. Να τα χωρίσουμε τα τσανάκια μας…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments