ΣΥΡΙΖΑ εναντίον… ΣΥΡΙΖΑ: Βγείτε όλοι στους δρόμους! | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 12:37

Την ώρα που το 92% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει οργή και απογοήτευση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, οι κεντρογενείς ψηφοφόροι αναζητούν «λιμάνι» και τα ποσοστά του κόμματος της Αριστεράς «καταποντίζονται», ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ για ακόμη μία φορά, ακολουθώντας τα βήματα του άλλοτε υπουργού Εργασίας, Νίκου Κατρούγκαλου, ο οποίος καλούσε τους συνταξιούχους να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν για τα «μαχαίρια» και τα «ψαλίδια» στις συντάξεις, που ο ίδιος υπέγραφε.

Έτσι και σήμερα με μία σκληρή ανακοίνωση… εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε απεργία τον κόσμο, στο πλαίσιο των αυριανών κινητοποιήσεων που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Μάλιστα, το κόμμα κάνει λόγο «για νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα και για ανάγκη απάντησης και στην «τρόικα εσωτερικού».

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται εν μέσω έντονης κοινωνικής αναταραχής, την ώρα δε που οι δανειστές μας εκβιάζουν με υπογραφή και τέταρτου μνημονίου, επαναφέροντας σενάρια περί Grexit.

Πιο αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

«Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν δυναμικό παρόν στις εργατικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία και τις κινητοποιήσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι η απάντηση του κόσμου της εργασίας και ολόκληρης της κοινωνίας στην προσπάθεια των δανειστών – και ιδιαίτερα του ΔΝΤ – να επιβάλουν τη συνέχιση των πολιτικών πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Συγχρόνως θα είναι η απάντηση και στην «τρόικα εσωτερικού», τα εγχώρια συμφέροντα και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους, σε όλους αυτούς που φανερά ή κρυφά στηρίζουν τις καταστροφικές για την εργασία και την κοινωνία ακραία νεοφιλελεύθερες συνταγές προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.


Είναι οι ίδιοι που στήριξαν τις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την μείωση των μισθών και των αποζημιώσεων απόλυσης, την κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και την ακραία ελαστικοποίηση της εργασίας.


Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών τα βίωσε το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας με τον χειρότερο τρόπο: ανεργία, υποαπασχόληση, φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις.


Έφτασε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε όλα τα παραπάνω. Να παλέψουμε ενωμένοι για την ουσιαστική επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και για το δικαίωμα στη πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλους.


Να απαιτήσουμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του συλλογικού εργατικού δικαίου που αποτελούν τον βασικό πυλώνα στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων. Για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι διαπραγματευτική ισχύ και να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας.


Να αντισταθούμε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που θέλουν την Ελλάδα εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων εργασιακής απορρύθμισης. Να σταματήσουμε τη μετατροπή της Ελλάδας σε ειδική οικονομική ζώνη με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, όπως επιθυμεί το ΔΝΤ, ο ΣΕΒ και το πολιτικό προσωπικό τους».

TAGS: