Αθλητισμός

Και όμως… καίγονται και Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ!

Και όμως… καίγονται και Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ!
Και όμως… καίγονται και Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ!

Η τελευταία στροφή των ομίλων του Europa League διεξάγεται απόψε το βράδυ με τους τρεις εκπροσώπους μας (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό) να δίνουν τα τελευταία τους ευρωπαϊκά ματς για το 2016. Από τους τρεις φαινομενικά μόνο ο ΠΑΟΚ «καίγεται» για τη νίκη, η οποία αποτελεί μονόδρομο για τον Δικέφαλο προκειμένου να δώσει αξία στο μεγάλο διπλό που σημείωσε επί της Φιορεντίνα και εκμεταλλευόμενος και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα να περάσει αυτός στους 32 της διοργάνωσης έναντι της Καραμπάγκ.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει ήδη προκριθεί και πάει στην Κύπρο να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στον όμιλο, ενώ ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται τη Θέλτα στη Λεωφόρο δεν έχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο καθώς έχει ήδη αποκλειστεί. Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα τα δεδομένα θα δούμε ότι και οι τρεις εκπρόσωποί μας δεν θα πρέπει να είναι καθόλου αδιάφοροι στην τελευταία αυτή αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι εκείνος που θέλει πάση θυσία τη νίκη για να κλειδώσει την πρόκριση, ωστόσο τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι «χαλαροί».

Με νίκη αποφεύγει τους ισχυρούς ο ΟλυμπιακόςΑρχικά για τον Ολυμπιακό είναι άκρως σημαντικό να πάρει τη νίκη στην Κύπρο επί του ΑΠΟΕΛ και να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Περνώντας ως πρώτος ο Ολυμπιακός θα έχει τη δυνατότητα να έχει έναν θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο στους 32 του Europa League, ειδάλλως θα βρει απέναντί του έναν «ισχυρό» και μάλιστα αντιμετωπίζοντας τον μέσα στο Καραϊσκάκη στο πρώτο παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση των 32 του Europa League θα βρίσκονται οι 12 πρώτοι των ομίλων του Europa League και οι 4 καλύτεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League ενώ στο γκρουπ των ανίσχυρων θα τοποθετηθούν οι 12 δεύτεροι των ομίλων του Europa League και οι 4 χειρότεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League.

Σε περίπτωση δηλαδή που ο Ολυμπιακός νικήσει απόψε τον ΑΠΟΕΛ και τερματίσει πρώτος, τότε θα αποφύγει ομάδες όπως η Τότεναμ, η Ρόμα, η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η Σάλκε, ο Άγιαξ, η Ζενίτ και η Λυών.

Να ξελασπώσει βαθμολογικά ο ΠαναθηναϊκόςΑλλά εκτός από τον Ολυμπιακό, και ο Παναθηναϊκός, παρότι έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League έχει μεγάλο κίνητρο για τη νίκη στο αποψινό εντός έδρας παιχνίδι του με τη Θέλτα. Όχι μόνο απλά για το πρεστίζ (καθώς η νίκη σε ομίλους αγνοείται τα τέσσερα τελευταία χρόνια), αλλά και για την προσπάθεια που θα πρέπει να κάνουν οι «πράσινοι» για να ανέβουν βαθμολογικά στην κατάταξη της UEFA.

Το «τριφύλλι» έχει κατρακυλήσει βαθμολογικά στην 129η θέση της κατάταξης της UEFA, βλέποντας ακόμα και τον Αστέρα Τρίπολης να τον ξεπερνάει, αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες μικρότερες από το μέγεθός του. Αυτό έχει «τσαλακώσει» το προφίλ των «πρασίνων», ενώ τους έχει φέρει και σε δυσμενή θέση αναφορικά με τις κληρώσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς αυτή η κατρακύλα του βάζει στον δρόμο συνέχεια δύσκολα εμπόδια.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι ευρωπαϊκές νίκες από εδώ και στο εξής είναι πολύτιμες καθώς θα αρχίσουν να βελτιώνουν τη βαθμολογική του θέση στην κατάταξη της UEFA, αποκομίζοντας οφέλη σε μελλοντικές κληρώσεις.

Οικονομικά μπόνους και βαθμούς στην ΕλλάδαΦυσικά ακόμα μια σημαντική παράμετρος για νίκες από τους τρεις εκπρόσωπούς μας απόψε το βράδυ είναι και η βελτίωση της βαθμολογίας της Ελλάδας στη κατάταξη των χωρών στην UEFA.

Η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει τα τελευταία χρόνια στην 14η θέση και πρέπει άμεσα να αρχίσει να βελτιώνεται για να μην πέσει κάτω από τη 15η θέση στο μέλλον, κάτι που θα σημάνει περαιτέρω δυσκολίες για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με νίκες των τριών και προκρίσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ η Ελλάδα θα αυξήσει κι άλλο τη διαφορά της από την Κροατία που βρίσκεται πίσω της, ενώ θα συνεχίσει να βρίσκεται σχετικά κοντά στην 13η Ολλανδία που βρίσκεται από πάνω της.

Επιπλέον οι προκρίσεις και οι νίκες θα φέρουν και οικονομικά οφέλη για τους ελληνικούς συλλόγους, κάτι που αποτελεί ακόμα ένα κίνητρο για να τα… δώσουν όλα στην αυλαία της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο Ολυμπιακός τερματίζοντας πρώτος στον όμιλο θα βάλει στα ταμεία του 600.000 ευρώ από τις 300.000 που θα λάβει ως δεύτερος, ενώ θα πάρει και άλλα 360 χιλιάρικα με διπλό στην Κύπρο. Παράλληλα με τη δεδομένη συμμετοχή του στους 32 που του δίνει άλλες 500.000 ευρώ, ο Ολυμπιακός μπορεί να βάλει στα ταμεία του συνολικά 1.460.000 ευρώ.

Στα ταμεία του Παναθηναϊκού θα μπουν επίσης 360,000 ευρώ σε ενδεχόμενο νίκης ενώ ο ΠΑΟΚ αν τερματίσει δεύτερος θα λάβει 360.000 ευρώ για τη νίκη του, 300.000 ευρώ για πρόκριση ως δεύτερος, και άλλα 500 χιλιάρικα για τη συμμετοχή του στους 32 της διοργάνωσης. Σύνολο δηλαδή 1.160.000 ευρώ για τον Δικέφαλο.

Πηγή:sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments