Ελλάδα

Κατέπλευσε στον Πειραιά πλοίο από την Κρήτη

Κατέπλευσε στον Πειραιά πλοίο από την Κρήτη
Μετέφερε 95 φορτηγά με αγροτικά προϊόντα που κινδύνευαν να σαπίσουν λόγω της πολυήμερης απεργίας της ΠΝΟ.

Χωρίς προβλήματα έφτασε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά από την Κρήτη το πλοίο Festos Palace, το οποίο μετέφερε συνολικά 95 φορτηγά με αγροτικά πρϊόντα από την Κρήτη.

Όπως διευκρινίζεται από το ΑΜΠΕ, δεν επρόκειτο για πλοίο ασφαλείας, καθώς για να δρομολογηθεί ένα τέτοιο πλοίο πρέπει πρώτα να συγκληθεί το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

Η διοίκηση της ΠΝΟ σε νέα της ανακοίνωση χαρακτήρισε «ψευδείς» τις πληροφορίες που ήθελαν εκπροσώπους της να συναντήθηκαν με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και να συμφώνησαν από κοινού τη δρομολόγηση πλοίου για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη.

«Η διοίκηση της ΠΝΟ με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει ως παντελώς ανυπόστατες και ψευδείς αυτές τις πληροφορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη λειτουργία του απεργοσπαστικού μηχανισμού για το “πλοίο ασφαλείας”», τόνισε. 

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία, 24ωρη απεργία των ναυτεργατών λήγει στις 6 το πρωί της Παρασκευής. Ωστόσο, εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι την κινητοποίηση.

Σήμερα συμπληρώνεται μια εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments