«Ξάφριζαν» ηλικιωμένους παριστάνοντας τα συνεργεία της ΔΕΗ | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 12:55

Για επτά κλοπές, έξι στην Πέλλα και μία στη Δράμα, κατηγορείται μια σπείρα, τα μέλη της οποίας συνελήφθησαν.

Τα μέλη της σπείρας προσποιούμενα τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, έμπαιναν στα σπίτια ηλικιωμένων για να λύσουν υποτιθέμενο ηλεκτρολογικό πρόβλημα, αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα, με τη συνολική λεία να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.
 

Ως μέλη της σπείρας ταυτοποιήθηκαν εννέα Ρομά, εκ των οποίων επτά άνδρες και δύο γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές. Στα ίχνη τους έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ύστερα από πολύμηνες έρευνες.

Όπως διαπιστώθηκε, τα κατηγορούμενα ως μέλη της σπείρας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έφταναν στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων, στα οποία παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ. Προφασιζόμενοι κίνδυνο πρόκλησης βραχυκυκλώματος ή πυρκαγιάς από τον δήθεν ελαττωματικό ηλεκτρολογικό πίνακα, οι δράστες -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας- έπειθαν τους ηλικιωμένους να αντικαταστήσουν τους πίνακες, ενώ, κατά τη διάρκεια των υποτιθέμενων εργασιών, τους υποχρέωναν να συγκεντρώσουν σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού ό,τι πολύτιμο είχαν για δήθεν προστασία. Αφού αποσπούσαν -στη συνέχεια- την προσοχή των ανυποψίαστων θυμάτων άρπαζαν τα συγκεντρωθέντα χρήματα και κοσμήματα, και εξαφανίζονταν.

Μάλιστα, για να γίνονται πιο πειστικοί, οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με συνεργούς τους, τους οποίους παρουσίαζαν ως υποτιθέμενους προϊσταμένους τους, την ίδια ώρα που έξω από τα σπίτια-«στόχους» συγκατηγορούμενοί τους φύλαγαν «τσίλιες» και περίμεναν στα οχήματα διαφυγής.

TAGS: