Η ΠΝΟ συνεχίζει την απεργία, στα «κάγκελα» οι παραγωγοί | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 12:49

«Ντόμινο» εξελίξεων ενδέχεται να προκαλέσει η συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών ενάντια στο φορολογικό-συνταξιοδοτικό σχέδιο της κυβέρνησης. Η ΠΝΟ σε σημερινή της συνεδρίαση και ενώ συμπληρώνεται σχεδόν μία εβδομάδα από την ημέρα που δέθηκαν τα πλοία στα λιμάνια, αποφάσισε να παρατείνει τις κινητοποιήσεις μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής.

Μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν και νέα σύσκεψη, προκειμένου να αποφανθούν για συνέχιση ή μη της απεργίας τους πέρα της Κυριακής.

Την ίδια ώρα, στα «κάγκελα» βρίσκονται οι παραγωγοί στα νησιά, βλέποντας τις προμήθειές τους να σαπίζουν. Τα προβλήματα τροφοδοσίας είναι σημαντικά, με τα αποθέματα σε πολλά από τα βασικά αγαθά να φτάνουν σε οριακό επίπεδο ή και να εξαντλούνται.

Οι Κρητικοί παραγωγοί δε απειλούν και αυτοί με απεργιακές κινητοποιήσεις, εάν η ΠΝΟ συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, δηλώνοντας μάλιστα πως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, με στόχο να δρομολογηθούν πλοία, τουλάχιστον για τη μεταφορά φορτηγών με ευπαθή προϊόντα. 


Πάντως, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, επανέρχεται διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών, ενώ όπως ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση «για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο υπουργό και την ΠΝΟ σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας». 

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει και την προτεινόμενη ημερομηνία συνάντησης με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, για την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου.

TAGS: