Ελλάδα

Βγήκαν στους δρόμους οι εργαζόμενοι-“Λουκέτο” σε όλη τη χώρα

Βγήκαν στους δρόμους οι εργαζόμενοι-“Λουκέτο” σε όλη τη χώρα
Τεράστια ταλαιπωρία για τους επιβάτες, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ. Ποιοί συμμετέχουν στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Με σύνθημα “τέλος στις πολιτικές που καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία” οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν βγεο στους δρόμους την Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, την ώρα που οι δανειστές σφίγγουν ασφυκτικά το ζωνάρι για την υπογραφή και τέταρτου μνημονίου, το οποίο θα προβλέπει ακόμη πιο επώδυνα μέτρα: “αφαίμαξη” των επιχειρήσεων, νέο πιο βαθύ “μαχαίρι” στις συντάξεις και αφορολόγητο μόλις στα 6.000 ευρώ.

Η χώρα “παραλύει” σήμερα από την απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και μάλιστα με τις “ευλογίες” της κυβέρνησης. Την ώρα που το 92% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει οργή και απογοήτευση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, οι κεντρογενείς ψηφοφόροι αναζητούν “λιμάνι” και τα ποσοστά του κόμματος της Αριστεράς “καταποντίζονται”, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ για ακόμη μία φορά, ακολουθώντας τα βήματα του άλλοτε υπουργού Εργασίας, Νίκου Κατρούγκαλου, ο οποίος καλούσε τους συνταξιούχους να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν για τα “μαχαίρια” και τα “ψαλίδια” στις συντάξεις, που ο ίδιος υπέγραφε.

Έτσι και χθες με μία σκληρή ανακοίνωση… εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε απεργία τον κόσμο, στο πλαίσιο των αυριανών κινητοποιήσεων που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Μάλιστα, το κόμμα κάνει λόγο “για νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα και για ανάγκη απάντησης και στην “τρόικα εσωτερικού”.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται εν μέσω έντονης κοινωνικής αναταραχής, την ώρα δε που οι δανειστές μας εκβιάζουν με υπογραφή και τέταρτου μνημονίου, επαναφέροντας σενάρια περί Grexit.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως, ενώ σε εξέλιξη είναι η πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία  ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας με κατεύθυνση το Σύνταγμα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.Στην συγκέντρωση συμμετέχουν περισσότερα από 4.000 άτομα, ενώ σε αυτή μετέχει και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Συλλαλητήριο πραγματοποιεί και η ΓΣΕΒΕΕ στην Πλατεία Κλαθμώνος με κεντρικό σύνθημα «όχι στην καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Χθες, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους έκαναν πορεία προς τη Βουλή, δηλώνοντας αποφασισμένοι «να μην επιτρέψουν ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους εργοδότες, ούτε στο κουαρτέτο να φορτώσουν και τέταρτο Μνημόνιο στις πλάτες της κοινωνίας με την ενημέρωση αιχμάλωτη στις επιδιώξεις τους»

“Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας έχει μόνο μία επιλογή. Να συνεχίζει να αγωνίζεται για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές. Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

“Η απεργία της 8ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων. Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

“Χειρόφρενο” στα ΜΜΜ

ροβλήματα στις μετακινήσεις του κοινού με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχει προκαλέσει η σημερινή γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, τα Μέσα Μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:Λεωφορεία – τρόλεϊ: Θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλά θα κυκλοφορήσουν κάποια λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ: Τα μέσα σταθερής τροχιάς δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ και από 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν και οι οδηγοί καθώς πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας παραμένουν κλειστοί και η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Δεμένα τα πλοία έως σήμερα

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τις 00.00 το βράδυ της Πέμπτης (προς Παρασκευή).

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) θα λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου.

Οι υγειονομικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, ταμεία, σχολεία) εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

-Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων ( ΕΚΠΑ) θα συμμετάσχουν στην 24ωρη σημερινή πανελλαδική απεργία της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments