Τεχνολογία

ΗΠΑ – Κίνα: Ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος διαλόγου για την ασφάλεια κυβερνοχώρου

ΗΠΑ – Κίνα: Ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος διαλόγου για την ασφάλεια κυβερνοχώρου
ο Κινέζος αξιωματούχος τόνισε ότι υπό την αιγίδα των προέδρων Σι Τζινπίνγκ και Μπαράκ Ομπάμα, η συνεργασία της Κίνας με τις ΗΠΑ, στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχει αποδώσει θετικά αποτελέσματα.

Ο τρίτος κύκλος του υπουργικού διαλόγου για θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, πραγματοποιήθηκε χθες στην Ουάσιγκτον. Στις εργασίες συμμετείχε ως συμπρόεδρος, ο Κινέζος υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Γκούο Σενγκάν, η Αμερικανίδα υπουργός Δικαιοσύνης, Λορέτα Λιντς, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέι Τζόνσον.

Σε δήλωσή του στη διάρκεια των εργασιών, ο Κινέζος αξιωματούχος τόνισε ότι υπό την αιγίδα των προέδρων Σι Τζινπίνγκ και Μπαράκ Ομπάμα, η συνεργασία της Κίνας με τις ΗΠΑ, στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχει αποδώσει θετικά αποτελέσματα, στην αντιμετώπιση συναφών απειλών.

Παράλληλα, ο ίδιος, χαρακτήρισε το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας την τρέχουσα περίοδο αναφορικά με τις απειλές στον κυβερνοχώρο, ως έναν δεσμό μεταξύ τους παρελθόντος και του μέλλοντος, ενώ κάλεσε τις δύο πλευρές να χρησιμοποιήσουν το μηχανισμό του διαλόγου, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments