Τεχνολογία

NASA: Εντυπωσιακές λήψεις από την ατμόσφαιρα του Κρόνου (photos)

NASA: Εντυπωσιακές λήψεις από την ατμόσφαιρα του Κρόνου (photos)
Το διαστημικό σκάφος «Cassini» έστειλε τις πρώτες φωτογραφίες από το βόρειο ημισφαίριο του Κρόνου, καθώς του εξαγώνου.

​Το σκάφος Cassini της NASA έστειλε τα πρώτα δείγματα φωτογραφιών από την ατμόσφαιρα του πλανήτη Κρόνου, με εικόνες από το βόρειο ημισφαίριο του Κρόνου, συμπεριλαμβανομένου και του εντυπωσιακού εξαγώνου.

Το ρομποτικό διαστημικό σκάφος «Κασίνι» ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου μια σειρά από διαδοχικές προσεγγίσεις σχεδόν ξυστά στους εξωτερικούς δακτυλίους του Κρόνου. Σε κάθε μία από αυτές τις τροχιές – 20 στο σύνολο – το διαστημικό σκάφος θα περνά ψηλά πάνω από το βόρειο ημισφαίριο του «Άρχοντα των δακτυλιδιών».

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, το σκάφος κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες από τον Βόρειο πόλο του αέριου γίγαντα μόλις δύο ημέρες πριν από την πρώτη προσέγγιση στον πλανήτη. Στα νεότερα περάσματα που θα κάνει το σκάφος οι επιστήμονες της NASA ευελπιστούν ότι θα έχουν εικόνες από πλησιέστερη προσέγγιση στους δακτυλίους, που θα συμπεριλαμβάνει ορισμένες από τις πιο κοντινές από ποτέ εικόνες των εξωτερικών δακτυλίων και των μικρών φεγγαριών που περιστρέφονται εκεί.

«Αυτή είναι η αρχή του τέλους της ιστορικής εξερεύνησης του Κρόνου. Αυτές οι εικόνες – και οι επερχόμενες- θα μας υπενθυμίζουν ότι ζήσαμε μια υπέροχη και τολμηρή περιπέτεια γύρω από τον πιο μεγαλειώδη πλανήτη του ηλιακού συστήματος», δήλωσε η Carolyn Porco, επικεφαλής της ομάδας απεικόνισης του «Κασίνι» στο Διαστημικό Επιστημονικό Ινστιτούτο, Boulder, του Κολοράντο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments