Διεθνή

Κυπριακό: Στη Γενεύη οι αρχηγοί των κομμάτων στις 9 Ιανουαρίου

Κυπριακό: Στη Γενεύη οι αρχηγοί των κομμάτων στις 9 Ιανουαρίου
Η Λευκωσία επιμένει στη σημασία που έχει μια πολυμερής σύσκεψη για τη διαβούλευση με τους Τουρκοκύπριους.

Με την παρουσία των πολιτικών αρχηγών απ’ όλα τα κόμματα της Κύπρου θα γίνουν οι συζητήσεις με την τουρκοκυπριακή πλευρά στις 9 Ιανουαρίου στη Γενεύη, όπως προέκυψε την Τετάρτη έπειτα από τη σύσκεψη των επικεφαλής των κομμάτων.

 Το αίτημα υποβλήθηκε από τα κόμματα, που ασκούν έντονη κριτική στον Πρόεδρο για τους χειρισμούς του. Από την πλευρά του ο γγ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να στηρίξουν τον πρόεδρο Αναστασιάδη στην προσπάθειά του.

Σε δηλώσεις ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι πάντοτε μιλούμε για πολυμερή. “Η παρουσία της ΕΕ είναι εκ των ων ουκ άνευ και η παρουσία των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι επιβεβλημένη, συνεπώς δεν θεωρώ ότι θα ήταν φρόνιμο να αρχίσουμε να συζητούμε με βάση άλλη αντίληψη”, είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι, όταν αντικείμενο συζήτησης σε μια πολυμερή διάσκεψη αφορά ένα κράτος, “δεν μπορεί να λείπει από τη συζήτηση το κράτος, εκείνο για το οποίο θα συζητήσουν”. 

Σημείωσε ότι “εκείνο που έχει σημασία δεν είναι να έχουμε ανησυχίες, αλλά να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες ώστε να μην υφίστανται τέτοιου είδους ανησυχίες”. Επίσης, διέψευσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για πενταμερή διάσκεψη, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments