Λεπέν: Αν εκλεγώ, τα παιδιά των παράτυπων μεταναστών δεν θα φοιτούν στα δημόσια σχολεία | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 13:07 8 Δεκεμβρίου 2016, 13:07

Να απαγορεύσει στα παιδιά των μεταναστών που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα να φοιτούν δωρεάν στα δημόσια σχολεία, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της χώρας, υπόσχεται η πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) Μαρίν Λεπέν.

Η Λεπέν πρόσθεσε ότι επιθυμεί επίσης να αναγκάζει τους αλλοδαπούς που βρίσκονται νόμιμα στη Γαλλία, αλλά δεν εργάζονται, να πληρώνουν «μια εισφορά» για να φοιτούν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο.

«Δεν έχω κάτι εναντίον των αλλοδαπών, αλλά τους λέω: “Αν έρθετε στη χώρα μας, μην περιμένετε ότι θα σας αναλάβουμε, ότι θα σας φροντίζουμε, ότι τα παιδιά σας θα μορφώνονται δωρεάν, τώρα αυτό τελειώνει, τέρμα τα παιχνίδια!”», τόνισε η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Τέρμα η φοίτηση στα σχολεία των παιδιών των παράτυπων μεταναστών. Και οι αλλοδαποί θα συνεισφέρουν στο σχολικό σύστημα, εκτός κι αν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα και πληρώνουν (φόρους)» διευκρίνισε αργότερα η Λεπέν μιλώντας στο AFP.

«Ζητάμε από τους αλλοδαπούς να συνεισφέρουν για τη σχολική εκπαίδευση των παιδιών τους (…) αυτό γίνεται σε πολλές χώρες του κόσμου», δικαιολογήθηκε.

Στη Γαλλία όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε δωρεάν φοίτηση στα σχολεία ανεξάρτητα από την κατάσταση των γονιών τους. Οι αλλοδαποί που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα και είναι παράτυποι μπορούν επίσης να λαμβάνουν δωρεάν περίθαλψη, αν μένουν στη χώρα για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

TAGS: