Οικονομία

Παπανάτσιου: Η ΝΔ με τον ΣΕΒ σχεδιάζουν την περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού

Παπανάτσιου: Η ΝΔ με τον ΣΕΒ σχεδιάζουν την περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού
Σύμφωνα με την υφυπουργό, η ΝΔ μαζί με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων, σχεδιάζουν την περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, για να ευνοηθεί το ήδη ευνοημένο 10%.

Βαριές κατηγορίες ενάντια της ΝΔ και του ΣΕΒ εξαπέλυσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, η ΝΔ μαζί με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων, σχεδιάζουν την περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, για να ευνοηθεί το ήδη ευνοημένο 10%.

“Όταν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, σε συγχορδία με την αξιωματική αντιπολίτευση, μας κατηγορεί ότι αυτός ο προϋπολογισμός και ιδίως το κομμάτι των εσόδων, αποτυπώνει τη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδημάτων που έχει επιχειρηθεί ποτέ σε μια χρονιά, εμείς μόνο ως εύσημο μπορούμε να το προσλάβουμε”, είπε η Κατερίνα Παπανάτσιου και πρόσθεσε ότι οι προϋπολογισμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έπαιρναν συστηματικά από τους φτωχούς και έδιναν σε πλούσιους και για ολόκληρες δεκαετίες. 

“Παρά τις μεγαλόστομες καταγγελίες των Βιομηχάνων και της ΝΔ εμείς γνωρίζουμε ότι η αναδιανομή που μπορεί να γίνει μέσω της φορολογικής πολιτικής είναι περιορισμένη. Χρησιμοποιούμε όσο καλύτερα μπορούμε αυτό το εργαλείο, αλλά η δύναμή του είναι πάντα σχετικά περιορισμένη. Η κατεύθυνση λοιπόν της φορολογικής πολιτικής είναι αμυντική. Είναι, δηλαδή, να προστατευθούν τα πιο χαμηλά εισοδήματα δεδομένης της υποχρέωσης να πιαστεί συγκεκριμένος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα, 1,75%”, είπε η υφυπουργός.

 Είπε ακόμη ότι τα προηγούμενα χρόνια, οι άλλες κυβερνήσεις έριξαν το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής στην πλευρά των δαπανών με συνέπεια τεράστιες μειώσεις των συντάξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά και τεράστιες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. 

“Δεν υπάρχουν πια παρά ελάχιστα περιθώρια για μείωση των δαπανών. Εμείς υπολογίζουμε ότι φέτος θα μπορέσουμε να περιορίσουμε δαπάνες έως και 1,2 δισ. ευρώ το μέγιστο, που δεν ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες (σσ κοινωνικές δαπάνες), δαπάνες που θα μειωθούν σταδιακά, ώστε να μην προκαλέσουν πρόβλημα στη λειτουργία του κράτους”, εξήγησε η υφυπουργός Οικονομικών και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι “σκοπεύει να μειώσει συντάξεις και μισθούς, να στείλει και άλλους πολίτες στη φτωχοποίηση, ώστε να μειώσει τους φόρους σε ευνοημένες τάξεις” και μάλιστα “αυτός είναι ο στόχος του αφηγήματος της υπερφορολόγησης που συστηματικά καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση παρέα με το Σύνδεσμο Βιομηχάνων”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments